Drugi športi

Dokić zapustil zapor

Beograd, 16. 04. 2010 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Sloviti teniški oče Damir Dokić je zadnje mesece prebil v zaporu zaradi groženj s smrtjo, sodišče pa ga je slab mesec pred iztekom kazni izpustilo na prostost.

Damir Dokić
Damir Dokić FOTO: Reuters

Damir Dokić, oče srbske teniške igralke Jelene, ki igra za Avstralijo, je bil predčasno izpuščen na prostost. Dokić se je znašel za zapahi zaradi groženj s smrtjo avstralski veleposlanici v Beogradu Claire Birgin. Ob priprtju je policija na njegovem posestvu na Fruški gori našla tudi več kosov eksplozivnega in strelnega orožja, med drugim tudi sedem lovskih pušk in pištolo, za katere je imel Dokić dovoljenje, nelegalno pa je posedoval tudi dve bombi in 357 nabojev.

Pred aretacijo lani maja je za več medijev izlil frustracije zaradi očitkov hčerke, ki jih je za avstralske medije o trpinčenju in psihičnem zlorabljanju izrekla na njegov račun. Takrat je javno izrekel tudi vrsto groženj avstralski veleposlanici, slednje pa naj bi nadgradil še z neposrednimi grožnjami po telefonu, da jo bo "ubil z ročnim raketometom, zoljo", če ne bo ustavila gonje avstralskih medijev proti njemu, kar naj bi mu uničilo družino. Jelena že dalj časa nima nobenih stikov z očetom in že pred časom je v pogovoru za revijo Sport&Style priznala, da je pred sedmimi leti dom zapustila zaradi fizičnega zlorabljanja, ki ga je nad njo izvajal njen oče, nekdanji boksar in beograjski taksist. "Prestala sem veliko več slabega kot večina teniških igralcev in igralk. Ko se moraš soočati s takšnimi stvarmi, potem je igranje tenisa precej lahka zadeva," je dejala 26-letna Dokićeva.

Sodišče v Rumi ga je spoznalo za krivega in ga obsodilo na 15-mesečno zaporno kazen, ki jo je pozneje zmanjšalo za tri mesece, nazadnje pa ga je prizivno sodišče v Novem Sadu izpustilo iz zapora s pogojno kaznijo. Kazen, ki jo je prestajal v zavodu za prestajanje kazni v Šabcu, bi mu iztekla 6. maja letos.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1A_
16. 04. 2010 10.24
+1
Nekdanji boksar in beograjski taksist ... :-)))))))