Drugi športi

Dobovičnikovi izbranci na EP 2016 proti Srbiji in Portugalski

Beograd, 02. 10. 2015 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu bo na evropskem prvenstvu, ki ga bo med 2. in 13. februarjem prihodnje leto gostila Srbija, igrala v skupini A skupaj z gostiteljico in Portugalsko. Tako je določil današnji žreb skupin v Beogradu. Naslov prvaka bo branila Italija.

"Občutki so mešani. Tako kot na zadnjem žrebu smo dobili iz prvega bobna ekipo, s katero lahko igramo, iz drugega pa najtežjo. A brezpredmetno je razpravljati o tem, mislimo nase. Naša naloga je, da se kakovostno pripravimo. Je pa lepo, ker smo spet med elito," je po žrebu sejal slovenski selektor Andrej Dobovičnik.

Vlado Močnik, član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in predsednik komisije za mali nogomet pri NZS, pa je dodal: "Veseli dejstvo, da smo med izbranci v Evropi že toliko časa. Povsem zaupam in verjamem v igralce in stroko, da pridemo vsaj do četrtfinala!"

Andrej Dobovičnik
Andrej Dobovičnik FOTO: Drago Perko/futsal.si

Slovenija bo na EP 2016 najprej, 2. februarja, igrala proti Srbiji, dva dni pozneje pa še proti Portugalski. Slednja ima velik ugled v svetu dvoranskega nogometa. Na evropskih prvenstvih bo nastopila osmič, najvišje je bila leta 2010, ko je osvojila srebro. Na svetovnih prvenstvih je nastopila štirikrat (leta 2000 bronasta). Portugalska reprezentanca sicer zaseda sedmo mesto na lestvici Mednarodne nogometne zveze. Slovenci so proti Portugalcem doslej igrali šestkrat, petkrat so bili boljši igralci s Pirenejskega polotoka, zadnjo medsebojno tekmo, decembra 2013, pa so dobili Dobovičnikovi izbranci.

Srbija pa bo petič igrala na EP, doslej se je dvakrat prebila v četrtfinale (2010, 2012), na zadnjem EP pa je ni bilo. Leta 2012 je nastopila tudi na SP. Na lestvici Fife 17. Slovenci so proti Srbiji (in še prej proti Srbiji in Črni gori) igrali devetkrat, petkrat so izgubili, trikrat zmagali, enkrat pa igrali neodločeno.

V skupini B bodo igrale Španija, Ukrajina in Madžarska, v skupini C Rusija, Hrvaška in Kazahstan, v skupini D pa ob branilki naslova Italiji še Češka in Azerbajdžan. Naslednje evropsko prvenstvo, ki bo leta 2018, bo gostila Slovenija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.