Drugi športi

Dobovec s porazom končal glavni del lige prvakov

Podčetrtek, 03. 10. 2015 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Dobovca Pivovarne Kozel so s porazom končali turnir skupine 2 v glavnem delu lige prvakov. Benfica je bila na zadnji tekmi v Podčetrtku boljša s 6:1. Kljub porazu pa si je Dobovec tako kot lizbonska ekipa zagotovil nadaljevanje tekmovanja med najboljšimi 16 ekipami v Evropi.

Dobovec, ki je pred tem s 5:2 odpravil Sarajevo, s 7:2 pa Varno, je tokrat povedel v peti minuti z zadetkom Jureta Kordiša. Portugalci so izenačili prek Bruna Coelha dve minuti in pol pozneje, nato pa uprizorili preobrat. Alessandro Patias je v 15. minuti zadel za 2:1, Chaguinha v 16. za 3:1, Fabio Cecilio v 17. pa za 4:1, koliko je bil izid po prvem polčasu. V drugem polčasu je Benfica še oplemenitila zmago. V 31. minuti je za 5:1 zadel Alan Brandi, dve minuti zatem pa je Bruno Coelho dosegel svoj drugi zadetek na tekmi.

Dobovec Pivovarna Kozel - 3
Dobovec Pivovarna Kozel - 3 FOTO: futsal.si

"Uvrstitev med 16 ekip je zelo velik rezultat za tako majhen klub. Biti prvič državni prvak, v isti sapi osvojiti superpokal, nato pa še uvrstitev med 16 v ligi prvakov, je res zelo velik rezultat. Mogoče se fantje niti še ne zavedajo tega. Bo verjetno prišlo za njimi," je po tekmi povedal trener Dobovca Zoran Tesko in priznal, da je bil poraz proti Benfici pričakovan. "Danes je bil kar nekako pričakovan poraz, da. Zelo se je poznala utrujenost s prvih dveh tekem, ki smo ju igrali na polno. Mi smo vendarle amaterji, Portugalci pa profesionalci. Prvih deset minut smo se uspešno kosali, bili na zelo visoki ravno osredotočenosti, celo povedli smo. Na koncu pa smo lahko veseli, da nismo dobili še kakšnega zadetka, saj se je videla fizična moč Portugalcev," je dodal Tesko.

V elitni del lige prvakov so se zaenkrat poleg Dobovca, ki si želi gostiti tudi turnir tega dela tekmovanja, ne nazadnje se je tudi prijavil za gostitelja, in Benfice uvrstili še beloruska Lidselmaš Lida, Györ, Nikars Riga, Slov-Matic Bratislava, Železarec Skopje, Pescara, Lokomotiv Harkov in ruska Ugra Jugorsk. Skupaj bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine. Vsaka skupina bo igrala svoj turnir, zmagovalci pa se bodo prebili na zaključni turnir četverice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

posavc79
04. 10. 2015 07.30
+5
Bravo fantje. Odlično !!!!!!!!!!!!