Drugi športi

Dobelšek po štirih letih spet v Velenju

Velenje, 14. 08. 2012 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo rokometnega kluba Gorenje Velenje je sklenilo enoletno pogodbo z otrokom kluba Luko Dobelškom, ki se je leta 2008 poslovil od Rdeče dvorane. 29-letnik se je pred začetkom letošnje sezone že pripravljal z osami.

Branko Tamše bo lahko v prihodnji sezoni računal tudi na izkušenega Luko Dobelška.
Branko Tamše bo lahko v prihodnji sezoni računal tudi na izkušenega Luko Dobelška. FOTO: Damjan Žibert

Vodstvo rokometnega kluba Gorenje Velenje je tik pred začetkom sezone vendarle moralo poiskati še enega izkušenega igralca na položaju organizatorja igre, četi Branka Tamšeta pa se je pridružil Luka Dobelšek, nekdanji član poljske Wisle, ki je Rdečo dvorano zapustil leta 2008. "Občutki so neverjetni. Po štirih letih se znova vračam v svoj matični klub, kjer sem naredil svoje prve korake. Delo v tujini ima svoje prednosti in slabosti, vendar sem vesel, da sem našel skupni jezik z Gorenjem in da bom tukaj nadaljeval svojo kariero. Lepo se je vrniti v domače okolje, tukaj je moja družina in prijatelji, ki sem jih pogrešal,“ je po sklenitvi dogovora s svojim matičnim klubom povedal 29-letnik.

Igralec, ki je s klubom sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, se veseli nastopanja v zelo kakovostnem domačem državnem prvenstvu, velike ambicije pa ima tudi med evropsko elito Lige prvakov, kjer se utegne zgoditi, da bo Slovenija v novi sezoni imela celo tri predstavnike. Koprčani so si namreč po razpadu Köbenhavna priborili mesto na kvalifikacijskem turnirju. Starejši od bratov Dobelšek bo zapolnil vrzel po poškodbi mladega organizatorja Darka Cingesarja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

francosy1
14. 08. 2012 21.39
+3
Bravo Luka! Mene zelo veseli, da v Sloveniji rokomet iz dneva v dan napreduje. Gorenjeva ekipa je za te krizne časa tudi v evropskem merilu odlična, tudi Celjani niso slabi. Slovenska liga pa tudi vse močnejša.
verbatim66
14. 08. 2012 23.38
+1
nikak90
14. 08. 2012 17.03
+6
bravo Luka...dobrodošel :)