Drugi športi

Do brona na evropskih igrah še Velenškova

Baku, 27. 06. 2015 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska judoistka Ana Velenšek je na evropskih igrah v Bakuju osvojila bronasto medaljo v kategoriji do 78 kg. V boju za tretje mesto je s končnim prijemom ugnala Britanko Natalie Powell, ki je dvoboj po dobrem prijemu Slovenke predala.

Ana Velenšek
Ana Velenšek FOTO: Reuters

Britanka Natalie Powell je imela dvoboj praktično že dobljen, saj si nobena od tekmovalk ni uspela priboriti čiste tehnike in v vsem poteku borbe prav tako ni kazalo, da bi katera od tekmic imela prednost na tatamiju. Ana Velenšek je zaostajala zaradi dveh kazni. V samem izteku borbe pa je Velenškova v parterju pripravila končni položaj, izkoristila edini trenutek v borbi in sodniki niso počakali vseh 20 sekund, saj je Britanka dvoboj takoj predala.

Za mlado reprezentantko je to že šesta medalja z velikih tekmovanj, peta z merjenja moči najboljših Evropejcev, v zbirki odličij pa ima tudi bron z lanskega svetovnega prvenstva v ruskem Čeljabinsku.

Dopoldan je varovanka Marjana Fabjana najprej suvereno predčasno ugnala Španko Marto Merino Tort. Po začetnem uvodu je varovanka Marjana Fabjana prevzela pobudo in hitro opravila s tekmico. Manj nevarna je bila nato v četrtfinalu proti Ukrajinki Viktoriji Turks, kjer je napredovala zaradi dveh kazni tekmice, Celjanka pa je v tem dvoboju lahko prihranila nekaj moči za polfinale. Taktika se tam z Nemko Luiso Malzahn ni izšla. Nemki je na polovici borbe uspel met za vazari, Velenškova pa zaostanka do konca ni nadoknadila.

Zmagala je Nizozemka Marhinde Verkerk pred Nemko Luiso Malzahn, drugo bronasto medaljo pa je osvojila še ena Nizozemka Guusje Stenhuis.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.