Drugi športi

'Divjevodašem' v Penrithu dve četrti mesti

Sydney, 25. 02. 2012 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na olimpijski progi iz Sydneyja 2000, v avstralskem Penrithu, so kajakašice in kanuisti danes opravili s finali na prvenstvu Oceanije. S četrtima mestoma sta se izkazala Eva Terčelj in Benjamin Savšek.

Prvi dan finalnih tekem so zaznamovale tehnične težave, ki so malo zamaknile program, kar pa ni preveč zmotilo slovenskih tekmovalcev, ki so svojo nalogo opravili dobro. Od petih polfinalistov so se v finale prebili štirje. Slabši je bil le nastop Blaža Cofa, ki se zaradi 60 kazenskih sekund ni uvrstil v sklepno vožnjo in je zasedel 29. mesto. Najboljši slovenski kanuist je bil Benjamin Savšek, ki je zasedel četrto mesto, Anže Berčič je bil v absolutni konkurenci šesti, v konkurenci mlajših članov pa je zmagal. "Sem kar zadovoljen, saj je to šele druga tekma letos. Naredil sem nekoliko preveč napak, tako da bom moral to v prihodnje še popraviti," je povedal Berčič. Za dvojno francosko zmago sta poskrbela Tony Estanguet in Denis Gargaud Chanut, tretje mesto pa je pripadlo Slovaku Michalu Martikanu.

Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj
Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj FOTO: Damjan Žibert

Četrto mesto je osvojila tudi kajakašica Eva Terčelj, ki je bila s prednostjo sekunde in pol najboljša po polfinalu, v drugo pa je zaradi napake zdrsnila tik pod zmagovalni oder. Tretje mesto je zasedla v konkurenci mlajših članic. "Prva vožnja je bila dobra, saj mi je čoln lepo stekel. To je tisto, kar sem iskala že na prejšnji tekmi in zdaj sem zelo vesela, da mi je uspelo uresničiti zastavljen cilj. V drugem teku sem bila nekoliko manj natančna. Trening v Avstraliji je bil zelo uspešen," je povedala Terčeljeva. Zmagovalka kvalifikacij Urša Kragelj je v finalu prejela štiri kazenske sekunde in bila deseta. Najboljša je bila 43-letna Čehinja Štepanka Hilgertova, drugo mesto je zasedla domačinka Jessica Fox, ki je bila sicer najboljša v kategorijah mlajših od 18 in 23 let, tretja pa je bila še ena Čehinja Katerina Kudejova. Presenetljivo so brez finala ostale aktualna svetovna prvakinja Corinna Kuhnle ter Slovakinji Jana Dukatova in Elena Kaliska.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.