Drugi športi

Velenjčani še kar iščejo recept za pivovarje, Celjani dobili derbi in ostali tretji v skupini lige Seha

Celje, 10. 12. 2017 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dobili derbi desetega kroga regionalne lige Seha in v domači dvorani ugnali velenjsko Gorenje (31:27). Prva strelca obračuna v domačih vrstah sta bila Jaka Malus in Kristian Bečiri s šestimi goli, tudi pri gostih sta jih toliko prispevala Alem Toskić in Matjaž Brumen.

Celjani (na fotografiji Ivan Slišković) so slavili še eno v seriji zmag nad sosedi iz Velenja.
Celjani (na fotografiji Ivan Slišković) so slavili še eno v seriji zmag nad sosedi iz Velenja. FOTO: Damjan Žibert
To je bil že 110. savinjsko-šaleški derbi, Celjani pa so slavili že okroglo osemdeseto zmago nad lokalnimi rivali.

Celjska zasedba po šesti zmagi ‒ na svojem računu ima tudi dva neodločena izida in dva poraza  ‒ ostaja na tretjem mestu regionalne lige Seha, pred njo sta le makedonski Vardar iz Skopja in beloruski Brest. Zadnja žrtev slovenskega prvaka iz mesta ob Savinji je bil njegov največji domači tekmec v zadnjem desetletju iz Velenja, ki mu ni bil konkurenčen v nobenem elementu igre in je v tem tekmovanju doživel četrti poraz, ob treh zmagah in dveh neodločenih izidih pa je trenutno na šestem mestu. Velenjčani, ki so nazadnje Celjane premagali davnega 4. decembra 2013, so bili le do 16. minute enakovredni gostiteljem (9:9). Ti so nato naredili delni izid 4:0 in povedli s 13:9. Po minuti odmora velenjskega trenerja Željka Babića so njegovi varovanci v naslednji minuti resda prepolovili zaostanek (13:11), končnica prvega polčasa pa je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so si priigrali najvišje vodstvo (16:11).

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so v drugem polčasu imeli vse niti igre v svojih rokah, velenjsko obrambo so prebijali iz vseh položajev in si v 45. minuti priigrali že osem golov prednosti (27:19). V končnici so resda nekoliko znižali svoje obrate, a še naprej bili absolutni gospodarji na igrišču, tekmecem iz Šaleške doline pa so prisolili novo rokometno zaušnico. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Jaka Malus in Kristian Bečiri, v velenjski Alem Toskić in Matjaž Brumen, prav vsi pa so dosegli po šest golov.

Izid 10. kroga lige Seha:

Celje Pivovarna Laško ‒ Gorenje Velenje 31:27 (16:12)
* Dvorana Zlatorog, gledalcev 1500, sodnika: Backović in Palačković (oba Slovenija).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Panjtar, Vujović 1, Jurečič, Malus 6, Razgor 3 (3), Suholežnik, Marguč 2, Grošelj 3, Kodrin 3, Makuc, Anić 1, Dušebajev 1, Mačkovšek 4, Mlakar, Bečiri 6.
* Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 2, Medved, Haseljić, Ovniček, Grebenc 1, Toskić 6, Potočnik 3, Golčar, Markotić 2, Verdinek 4, Kleč 2, Tajnik, Brumen 6 (1), Pejović 1.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (0), Gorenje Velenje 1 (1).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Gorenje Velenje 12 minut.
* Rdeči karton: Cehte (51.).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.