Drugi športi

Denićeva edina želja: Da so fantje zdravi!

Doha, 15. 01. 2015 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denić je odpovedal popoldanski trening, taktiko za Čile pa bodo kovali v petek dopoldan. Denić si sedaj želi le, da bi bili fantje zdravi.

Slovenska rokometna reprezentanca se je na svetovno prvenstvo odpravila z jasnim ciljem – zagotoviti si vozovnico za olimpijske igre v Riu. Čeprav so bili sprva v napovedih še bolj optimistični in omenjali celo medaljo, so sedaj nekoliko uravnotežili želje in realnost. Zavedajo se, da na prvenstvu ni lahkih tekmecev, predvsem pa je zahteven uvodni krog tekmovanja, saj so na največjih tekmovanjih presenečenja, pogosto prisotna. Slovenci so zdesetkani, medtem, ko Klemna Cehteta vsaj še nekaj dni ne bo v pogonu, je za dvoboj si Čilenci izgubljen še krožni napadalec in eden stebrov obrambe Uroš Bundalo. "Stanje se izboljšuje, malce lažje je, ampak ni spet tako lahko. Nismo vsi magično ozdraveli in tudi magično se nismo vsi poškodovali. Nimamo čarobne paličice in še naprej imamo v zasedbi načete igralce. Imamo še nekaj dni, nekaj možnosti, za fante v fazi rehabilitacije pa je vsak dan izjemnega pomena. Bomo videli kako bo. Trudimo se najbolje izkoristiti čas,“ je za 24ur.com povedal selektor Denić, ki se z razmerami za dober trening in dolžino transferja iz hotela do dvorane ne ukvarja.

Boris Denić na dvoboju s Čilenci ne bo mogel računati na robustnega Uroša Bundala (levo).
Boris Denić na dvoboju s Čilenci ne bo mogel računati na robustnega Uroša Bundala (levo). FOTO: Damjan Žibert

Niti s pogoji za delo, saj se zaveda, da so ti, bolj ali manj za vse enaki. "Meni je vse v redu. Ali je dvorana boljša ali slabša, v njej igramo in takšna je kot je! Ne obremenjujem se s postranskimi zadevami,“ je jasen Ljubljančan na slovenski klopi, ki se je skupaj z izbranci, na uvodni trening iz hotela vozil približno 30 minut.

Pomembna je reprezentanca
"Bolj se obremenjujem z ekipo, s stanjem v ekipi. Vse je dobro, vse je super. Nisem pričakoval niti več niti manj. Če bi bilo manj bi bilo prav, če je več je tudi dobro. Imam le željo, da so fantje zdravi in, da delujejo kot ekipa. Drugo je sekundarnega pomena,“ dodaja nekdanji reprezentančni vratar, danes selektor slovenske izbrane vrste, ki je pred začetkom turnirja ostal brez edinega levega zunanjega. Kljub vsemu je pozitivno nastrojen in prepričan, da se bo tudi njegovo zdravstveno stanje iz dvoboja v dvoboj boljše in bo lahko na ključnih obračunih računal na najmočnejšo zasedbo. "Bundalo na prvi tekmi zagotovo ne bo igral. Odločali se bomo sproti, tudi ko gre za prijavo 15 igralca,“ je dodal Denić, ki poudarja, da se ta hip ne obremenjuje več z zdravstvenim stanjem zasedbe, ampak z mislijo na dobro igro in uvodno zmago: "Če hočemo uresničiti cilje, potrebujemo zmage!“

'Tekma' moških vložkov
Slovenski selektor bo za pripravo na dvoboj s Čilenci izkoristil petkov dopoldanski trening, že danes pa so njegovi izbranci odigrali pravo tekmo, na kateri ni manjkalo ostrih vložkov. "Odločili smo se, da popoldan ne bo treninga. Glede na dejstvo, da so fantje na letalu sedeli sedem ur, je potrebno to dati iz telesa. Zato je potrebno narediti tudi kakšen pravi prekršek. Z vsakim treningom sem bolj zadovoljen in prvi trening je bil zame kakovosten,“ je še dodal Denić, ki se zaveda, da dvoboj s Čilenci ne bo niti malo lahek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.