Drugi športi

Denič zadovoljen s španskim dosežkom

Barcelona, 27. 01. 2013 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo okoli polnoči s posebnim letalom vrnila v domovino. Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji je prvič dejavno sodelovala do zadnjega tekmovalnega dneva in dosegla največji uspeh v reprezentančni zgodovini, s četrtim mestom pa je močno presegla deseto mesto iz Nemčije leta 2007.

Boris Denič
Boris Denič FOTO: Reuters

"Žal nam je, da nismo osvojili kolajne, vsi skupaj pa smo lahko ponosni na španski dosežek," je dan po porazu v tekmi za bronasto odličje s Hrvaško dejal slovenski selektor Boris Denič in dodal: "Fantom lahko samo čestitam. Upam, da bomo nadaljevali v tej smeri ter tudi v naslednjem obdobju ostali v evropskem in svetovnem vrhu. Lepo je biti sestavni del najboljših, upam, da ne bomo zadnjič. Naredili bomo vse, da ostanemo del rokometne elite. V minulem mesecu smo garali za uspeh in moji izbranci so si ga tudi zaslužili."

"Tekme za bronasto odličje si nisem ogledal, saj imam pravilo, da ne gledam tekem, ki sem jih izgubil. Na tekmi s Hrvati, ki je bila naša deveta, so nas pokopale tehnične napake, ob tem pa tudi nismo imeli prave telesne potence, da bi se v najbolj odločilnih tekmah lahko tudi z močjo zoperstavili tekmecem. Igralci so bili močno utrujeni, ob naši hitri igri pa so se stopnjevale tudi tehnične napake v naši igri. Do četrtfinalne tekme z Rusijo smo zdržali, nato pa nismo mogli več slediti takšnemu tekmovalnemu ritmu," je dejal Denič.

Slovenija je imela v pripravljalnem obdobju gromozanske težave s poškodovanimi igralci, s seznama so odpadli številni rokometaši, med drugimi Matevž Skok, David Miklavčič in David Špiler. Bi bila Deničeva "idealna" španska odprava kaj bližje kolajni? "O tem sploh nisem razmišljal, tudi obremenjeval se nisem s tem. V špansko zasedbo sem verjel in ji maksimalno zaupal," je v zvezi s tem odločno dejal Denič.

Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu v skupinskem delu v Zaragozi premagali tekmece iz Savdske Arabije, Južne Koreje, Belorusije, Srbije in Poljske. V osmini finala so bili boljši od Egipčanov, v četrtfinalu od Rusov, v polfinalu so izgubili s Španci, v tekmi za tretje mesto pa s Hrvati.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pungy23
28. 01. 2013 11.07
kapo dol svaka cast..
mastiko
28. 01. 2013 10.43
bravo Boris, očitno je da odlično opravljaš svoje delo, ne meni se za zlobo ljudi, premnogi bi pred SP podpisali četrto mesto!!!
FCL
28. 01. 2013 08.21
-5
Ma seronje, usral so se proti Hrvatom...seronje!
mastiko
28. 01. 2013 10.44
no pa si ti obriši rit, pa zgini na teren, da te vidimo....GOFLA!!!
21miha
27. 01. 2013 21.56
+5
vsa čast jim, čestitke slo rokometni reprezentanci
pehtaa
27. 01. 2013 21.20
+4
kurcvasgleda01
27. 01. 2013 18.41
+5
ŠPANIJA DANSKA HRVAŠKA SLOVENIJA ne pozabit dat minuse nepoznavalci e viva espana..:))))))))))))))))))))))))
Allen77
27. 01. 2013 17.07
+25
Jaz sem zelo zadovoljen. Tako kot proti Španiji, smo tudi proti Hrvaški izgubili zaradi kriznih 5-10min. To se zgodi ko imaš kratko klop in neizkušene igralce. Upam da Denič pomladi ekipo, kajti imamo zelo kvalitetne mlade igralce! Z karakterjem, ki ga ima Denič pa mislim da jih bo z lahkoto obvladal, čez par let pa kdo ve, mogoče celo medalja! Še enkrat pa čestitke našim fantom!