Drugi športi

Denić se (praktično) ne odloča za spremembe

Ljubljana, 15. 11. 2013 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denić bo imel na začetku prihodnjega leta polne roke dela, saj mora izbrana vrsta za preboj v dodatne kvalifikacije za SP pokazati drugačen obraz kot proti Švici in Ukrajini. Morda bi bilo smiselno deloma osvežiti izbrano vrsto.

Medtem ko slovenski moški rokometni reprezentanci prav nič ne gre od rok – skromna predstava s Švicarji, poraz v Ukrajini –, številni člani slovenske izbrane vrste blestijo v svojih klubih. Enako velja za tiste, na katere selektor Boris Denić redno pozablja. Zakaj? Bržkone je presodil, da je aktualna zasedba sposobna doseči veliko in še več, čeprav je med vsemi njegovimi izbranci kar nekaj tistih, ki niso več sposobni igrati na reprezentančnem nivoju oz. zaradi neigranja v klubih preprosto niso v formi.

Dragan Gajić blesti v dresu Montpelliera.
Dragan Gajić blesti v dresu Montpelliera. FOTO: Reuters

V nasprotju z zgoraj omenjenim sta Celjana Dino Bajram (Pfadi Winterthur) in Aljoša Rezar. Bajram je bil lani steber ’neprebojnega’ velenjskega obrambnega zidu in v letošnji sezoni zelo dobro igra v Švici, nekdanji čuvaj mreže nemškega bundesligaša Gummersbacha pa je v zadnjem krogu francoske 2. lige vnovič zablestel in si s 17 obrambami prislužil naziv vratarja kroga. Čeprav je Denić ničkolikokrat poudaril, da bo Rezarja zanesljivo poklical v izbrano vrsto, takoj ko bo možno – tudi za 24ur.com –, se to do danes ni zgodilo, vprašanje pa je, kako bo z Bajramom.

Stebra obrambe nujno potrebuje, konec koncev so njegovi izbranci proti Švicarjem doma prejeli 30 golov, a očitno za omenjena ni več prostora. In še za koga, ki si v procesu pomlajevanja zasluži vpoklic. Miha Zarabec, Dušan Fidel, Aleksander Špende, Urban Lesjak in še kdo … Dejstvo je, da Dragan Gajić, Nenad Bilbija (nanj je selektor v napadu v Ukrajini praktično pozabil), Uroš Zorman in še kdo ne potrebujejo mesečnega preverjanja, saj njihova statistika govori sama zase, morda pa bi bilo smiselno pogledati, kdo je v formi in kaj lahko da izbrani vrsti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Holinar
16. 11. 2013 20.11
HJA RES BI LAHKO ŠE KOGA VPOKLICAL :-)
puding46
15. 11. 2013 17.58
+6
Borut Maček za selektorja !!!