Drugi športi

Denič predstavil reprezentančni spisek za EP

Ljubljana, 22. 12. 2011 16.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič je predstavil seznam 20 igralcev za nastop na evropskem prvenstvu januarja v Srbiji. Zaradi poškodbe in operacije bo manjkal izkušeni reprezentant Jure Natek.

Selektor Boris Denič je na seznam za zdaj uvrstil 20 igralcev, ki se bodo na pripravah zbrali 26. decembra v Zrečah, saj še čaka, kaj bo z Nenadom Bilbijo. Največji udarec za ekipo je gotovo poškodba enega najizkušenejših reprezentantov Jureta Natka, ki ga v petek čaka operacija. "Poškodba Jureta Natka me je res presenetila, saj osebno nisem mislil, da se on sploh lahko poškoduje. Na testih ob zadnji reprezentančni akciji je bil tako dober, da si dobil občutek, da do tega ne more priti. Res sem bil zelo presenečen ob tej novici. Boštjan Kavaš mi je korektno povedal, da ta čas ni dovolj pripravljen za takšne napore. Tako smo ostali pri dveh desnih zunanjih, kar je lahko velik problem. Vrzel smo rešili tako, da smo vpoklicali še tretje krilo," je pojasnil Denič, ki še čaka, kaj bo z Bilbijo: "Nenad ima na eni nogi dve poškodbi. Ena se vleče že leto dni, saj mu v klubu ne dajo počitka, a ta ni tako skrb vzbujajoča. Bolj me skrbijo težave z ahilovo tetivo, a naša zdravniška služba bo storila vse, da ga usposobi za nastop na Euru. A ne za vsako ceno."

Selektor Boris Denič (levo)
Selektor Boris Denič (levo) FOTO: Damjan Žibert

Slovenci bodo prvo tekmo Eura 2012 odigrali 16. januarja proti Norveški. Še prej izbrano vrsto čaka pripravljalni turnir na Danskem. Od 5. do 9. januarja bodo namreč nastopili na močnem mednarodnem turnirju, kjer bodo merili moči s tremi reprezentancami: z Dansko se bodo pomerili v Koldingu, z Islandijo v Herningu, s Poljsko pa v Arhusu. "Gotovo se je individualna moč reprezentance s poškodbo Natka zmanjšala, a potenca državne reprezentance kot ekipe pa ne. Bosta pa Jure in David (Dolenec ter Miklavčič) dala toliko več, da bosta še Natka nadoknadila. To je moje razmišljanje. V športu je vedno prisotna tudi 'višja sila' in vedno moraš biti pripravljen tudi na to. Naši cilji ostajajo isti: v vsako tekmo gremo na zmago in skušamo skozi skupino priti v drugi krog," je zatrdil Denič.

Seznam igralcev:
- vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Gorazd Škof (Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);
- krilni igralci: Matjaž Brumen, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško);
- zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Nenad Bilbija (Minden);
- krožni napadalci: Matej Gaber (Gorenje Velenje), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evasle
24. 12. 2011 12.16
...kje je pa widek???...
neiiX
23. 12. 2011 04.33
+5
Se mi zdi, da bi ob dobri formi ta ekipa lahko presenetila marsikoga.