Drugi športi

Denić o aferi Montpellier: Zanimajo me samo naši fantje!

Ljubljana, 02. 10. 2012 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektorja slovenske moške rokometne reprezentance skrbi za slovenske reprezentante, ki so se znašli med osumljenimi za sodelovanje v stavniški aferi Montpellier.

Slovenski rokometaši Dragan Gajić, Primož Prošt in Vid Kavtičnik so osumljeni sodelovanja v enem največjih stavniških škandalov v zgodovini Francije. Čeprav je sprva kazalo, da gre le za nedolžno zaslišanje, po katerem bodo bržkone večino izpustili in se jim opravičili za nevšečnosti, ni tako. Trboveljčan Prošt in Celjan Gajić sta prenočila na policiji v Nanterreju, predmestju Pariza, po nočni vožnji do Montpellierja pa se zgodba nadaljuje na sodišču v Montpellierju, kjer utegnejo podaljšati pripor osumljencem, ki so sodelovali v celotni zgodbi.

Dragan Gajić in Primož Prošt sta se znašla na seznamu osumljenih za sodelovanje pri dogovarjanju izida, Vid Kavtičnik pa je le prestal zaslišanje.
Dragan Gajić in Primož Prošt sta se znašla na seznamu osumljenih za sodelovanje pri dogovarjanju izida, Vid Kavtičnik pa je le prestal zaslišanje. FOTO: Facebook

Imena slovenskih reprezentantov so očrnjena, tudi če bodo spoznani za nedolžne. "Dokler se zadeve ne razjasnijo, težko kar koli komentiram. Ko bodo zadeve uradne, pa lahko govorim o njihovem reprezentančnem statusu. Prizadelo me je vse skupaj,“ je za 24ur.com zadeve komentiral selektor slovenske izbrane vrste Boris Denić, ki mu ni hudo, ker je načeto ime evropskega velikana Montpellierja, ampak ker so v zgodbi omenjena imena slovenskih fantov: "Zanimajo me samo naši fantje. Ne gojim socialnih tenzij do Montpellierja, ampak do naših fantov.

In če upoštevamo nepisano pravilo 'močnejšega'; tujci v tovrstnih zgodbah praviloma potegnejo krajši konec, slovenski rokometni navdušenci pa v celoti še niso izgubili upanja, da bo tokrat drugače.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik487511
02. 10. 2012 23.27
Zakaj jim je ob tako visokih plačah treba še stavit... Lahko bi postali legende slovenskega rokometa, ko bi končali kariero, zdaj pa bojo zgleda končali kariero na hladnem. Verjetno v Franciji ni tako kot v Sloveniji, da pokličeš Čeferina in si prost.