Drugi športi

Uradno: Denić ni več selektor!

Ljubljana, 07. 05. 2015 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Rokometne zveze Slovenije se je, kot smo izvedeli, sporazumno razšlo s selektorjem članske reprezentance Borisom Denićem. Ime naslednika naj bi bilo znano v kratkem, za najresnejšega kandidata pa velja trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.

Da je v slovenski rokometni reprezentanci klima načeta in Boris Denić ne uživa naklonjenosti vodstva RZS je jasno vsem. Po svetovnem prvenstvu so zato mnogi pričakovali njegovo slovo, a se to ni zgodilo.

Boris Denić zapušča slovensko rokometno reprezentanco.
Boris Denić zapušča slovensko rokometno reprezentanco. FOTO: Damjan Žibert

Vodilni so zato sklenili, da naredijo nekaj za lepši jutri članske reprezentance in se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja z Denićem. O tem, kdo naj bi ga nasledil zaenkrat ni znano, v najožji krog favoritov pa sodi trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.

Slovence do konca kvalifikacij čakata se obračuna s Slovaki in Latvijo.

"Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac se je danes dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Borisom Deničem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel pet let in se lahko pohvali z najdaljšim mandatom v tej vlogi. Pod njegovo taktirko je moška članska reprezentanca dosegla sijajne uspehe, od četrtega mesta na SP 2013, do šestega mesta na EP 2012 in osmega mesta na SP 2015. Po skoraj petih letih odličnega sodelovanja sta obe strani ugotovili, da je prišlo do zasičenosti znotraj reprezentance in da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bodo ohranile slovenski rokomet na dosedanjem visokem nivoju.

Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Borisu Deniču iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti.

Rokometna zveza Slovenije bo, po postopkih svojih organov, novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do konca meseca maja," so v uradnem sporočilu za javnost zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
08. 05. 2015 14.15
+2
Slovenski rokomet gre samo navzdol s tem Franjotom!
blazter
08. 05. 2015 07.59
+3
Hvala Denić. Za storjeno v preteklih letih, ampak v tem trenutku je tudi zadnji čas za menjavo. Tri polčase vztrajat pri eni obrambi? Vratarja ,ki ni v formi tiščat naprej ob slabi obrambi, ki mu ne pomaga? Zormana, ki je izgubil ogromno svoje predrznosti? Bundalo ,ki je super za počasno igro tiščat naprej. brez visokega zunanjega za kakšno minuto zmede pri nasprotniku? Našo igro so prebrali in z lahkoto igrali proti nam, če še klima ni prava v ekipi ,potem izgubimo še borbenost , s katero smo lahko nadomestili ogromno primankljajev v ekipi. Marguč sedi, Zarabec, Skube.... Boris je zgubil sled nekje, hotel se je pokazati kot avtoriteta ,pozabil pa na rokomet...
ULT0P40
08. 05. 2015 06.26
+4
Če v reprezentanci igrajo tisti,ki sicer imajo renome iz bivših časov,vendar po svoji zdajšnji kvaliteti tja ne spadajo več pride do nezadovoljstva javnosti in igralcev.Eni bi pametovali,drugi bi igrali.tretji pa mešajo meglo .Skupek vsega je,da v ekipi ni kemije.Če pa selektor med tekmo vleče še čudne poteze je vsega konec.
HOLAJ SLOVENIJA
08. 05. 2015 00.59
+1
FAUSTOS1
07. 05. 2015 21.06
+6
SKRAJNI ČAS KAJTI NJEGOVE NAPAKE SO NAS STALE MARSIKATERE UVRSTITVE-ZAMUJENA JE TUDI POMLADITEV REPREZENTANCE KI SE POZNA NAŠI SO PREPOČASNI TER PRESTARI ZA SODOBEN ROKOMET-TEKMA ŠVEDSKA-SLO JE RAZKRILA VSO BEDO IN ZAMUJENA LETA PRENOVE
CFC1
07. 05. 2015 19.25
+9
Pravilna odločitev. Moramo se zavedati, da je kljub v zadnjem obdobju slabšim predstavam in istemu igralskemu kadru Denić naredil veliko. Hvala za vse sedaj pa upam, da pride strokovnjak Branko Tamše in osveži reprezentanco. Ve se, katerim se je čas že iztekel, tako da ne bi poimensko kdo mora oditi. Glede prigodov pa zagotovo na vrhu seznama trenutno eden največjih talentov v Evropi sploh Zarabec....
barbato333333
07. 05. 2015 18.15
+0
Joj kok komi cakam da vidm komentarje ko ne bo nekih bistv3nih sprememb z novim selektorjem...eno je da se bo mal zamenjala klima in s tem motivacija kar bo dobrineslo nekaj k boljsi igri...zdej boste vidl da palcka zarabec in skube nista neka super talenta ampak pac samo dobra igralca ki imata svoje limite...slo mediji ustvarjajo tem nepoznavalcem nek lazen vtis da ta dva igralca isce pol evrope..in potem seveda te zaslepljen narod misl da so to novi balici..kar je delc od tega..dejstvo pa je da razni zvizeji in bundalo, miklavcic nimajo kej vec iskat..vsaj to bo dobr....zaslepljenic se morte nekaj zavedat...nasi igralci igrajo v povprecnih evr. Klubih in se tam niso nosilci..se tisti ki pa nekaj igrajo jih pa odpisujete..ala zorman, bombac itd..ne vem od kje vam ideje da zdej lahko pricakujemo neke dobre rezultate s tako OMEJENIM KADROM...mlade mamo dobre samo noben razen mackovska in janca ne maze nekih presezkov...bomo vidl za zarabca in stasa..kaoko bo..upam da bo bols sam sem skepticen..jst v njiju ne vidm nekega ultra talenta..poleg tega sta zlo omej3na zaradi visine..ne vem kam bosta streljala na 6:0 obrambo hrustov..edin med noge..
pabo39
07. 05. 2015 18.45
-4
No upam, da to ni res, ker Tamšeta pa res ne bi rad gledal. Že dost, da ga moram v Celju. Potem je najbolje, da kar Pivovarna igra, pa še Žvižej bo v reprezentanci. Tamše v zlatih časih Celja še mladincev ne bi treniral. Bodimo pa realni, nimamo več oz. vsaj sedaj, pravega igralskega kadra in pričakovati neke ilozije je nerealno. Nič boljše ne bo.
mykee
07. 05. 2015 19.50
+1
pravzaprav se meni zdi da si ti in tebi podobni slabi poznavalci rokometa. Zanima me koliko tekem si si v zadnjih 10-ih letih pogledal (po tv + v živo) Če bi dejansko spremljal kaj počneta skube in zarabec, bi definitifno spremenil mnenje. Pusti slovensko prvenstvo, glej evropske tekme in igralce (ekipe) ki so stali nasproti tema dvema "svoh in malima" organizatorjema. Zanima me ali sploh veš proti kakšnim ekipam se je letos zoperstavljalo Celje(zarabec) v LP? Skube je sicer letos malenkost padel oz ni bilo takšnega napredka, saj je mel na koncu lanske sezone in na začetku priprav za novo sezono precej neugodno poškodbo. Skube in Zarabec sta že sedaj doktorja za Zormana in Bombača. Predvsem Zorman je povsem out v fizični pripravljenosti, Bombač pa povsem brez volje. Meni je povsem vseeno kaj pišejo mediji o zarabcu, skubetu in ostalih, kakšni talenti so. Sam se osebno prepričam na lastne oči s tem ko pogledam veliko veliko tekem v živo s tribune. Zapomni si ... Reprezentanca v povsem isti postavi kot je sedaj, z menjavo Bombača in Zormana, s Skubetom in Zarabcem, bi harala da bi pokalo. Ne govori nekaj napamet da sta zaradi fizičnih predizpozicij neuporabna v sodobnem rokometu. Ravno nasprotno je. Vprašaj kakšnega profesionalnega rokometaša kako fino je kriti te majhne organizatorje in kako neugodni so. Da ne govorim da imata ta dva večjo skočnost kot bombač in zorman, pa sta glavo in pol manjša od njiju, predvsem pa od bombača. Pregled na igro je povsem na drugem nivoju ... posledično podaje. Hitrost oddajanja žoge v napadu prav tako. še bi lahko našteval in našteval ampak res nima smisla ... lahko bi napisal celo kolumno o tem (na podlagi mojega osebnega mnenja) ti pa zagovarjaj svoja stališča če jih imaš s čem?
barbato333333
07. 05. 2015 21.46
+3
Mykee jst nism reku da sta slaba..nista pa neka posebna dodana vrednost reprezentanci...mi nismo svoh na organizatorjih...na zunanjih smo slabi..pivot isto...je ze res da bo zdej ksna boljsa podaja vec ampak to je premalo..sicer bomo pa vidl..ti nisi ist realen s kasnim omejenim kadrom mi igramo..en organizator ne more ob takih povprecnih igralcih delat cudezev...pravs pokalo bi..smesn si...bod realen ..mi smo druga liga evr. rokometa trenutno
265004
08. 05. 2015 09.14
+2
mykee teb ni pomoči.haha zamenjaš zormana in bombača z zarabcem in skubeton in haraš po evropi.jaooooo ti pa si poznavalc.jaz te ne bi več v živo spustil tekmo gledat.rokomet ni individualni šport.drugač je pa rokomet sestavljen iz obrambe in napada in če jih primerjamo so vsi štirje katastrofa v obrambi v napadu ima pa vsak svoje pluse in minuse.skratka tud če prideta tadva se ne bo nič spremenilo dobr bo samo to da ta pametnega kavčarja zormana skenslajo in bo drugačno vzdušje v reprezentanci.drugač pa noben nov selektor ne more bistveno izboljšat tam nekje okrog 8 mesta naše reprezentance v evropi
265004
07. 05. 2015 17.33
+16
OK,sam pri Deniču ni bil izvirni greh.Zamerim mu samo pristransko izbiranje igralcev(Bundalo,Bombač).Največji zdrahar je Zorman,ki nikoli ni igral obrambe,pametuje pa čisto vsakemu selektorju.Tudi Serdarušič ni bil izjema. Vprašljiv je tudi njegov podcenjevalni odnos do soigralcev ki nikoli nič ne naredijo prav.Ko bo Zorman spokal se bodo vsi sprostili in bo veliko lažje igrati.Kljub temu da pride Tamše rezultati ne bodo nič boljši pa ne zaradi selektorja ampak ker je maximum igralcev okrog osmega mesta v Evropi.Prvo kar je, bodo morali začeti igrati obrambo,ker jih vsi prebijajo tam kjer jih nikakor ne bi smeli-po sredini obrambe.Zato bo selektor najprej moral postaviti dva igralca v centralni blok na pozicijo 3 in 4 in okrog njih začeti graditi obrambo(po moje Pucelj in Gaber),nato pa naprej dvojki(nikakor ne Dolenec in Žvižej) in tako naprej odvisno kakšno obrambo bo igral. Sedaj je idealni čas z majhnimi rošadami pomladiti reprezentanco in ostati vsaj tam kjer smo.Drugače pa je nefer,če se Deniču vsaj ne zahvalimo za vse dobre stvari ki jih je naredil.
Bokyy
07. 05. 2015 17.31
+5
Saj Denič je vredu vodil reprezentanco ampak so njegovi časi mimo ker že dolgo ni bilo spremembe v igri in predvsem igralcih! vedno eni in isti z istimi napakami! Upam da postane Tamše selektor!
faznprifer
07. 05. 2015 16.48
+8
super novica, znebit se je še treba balasta (zorman, bombač, škof, natek, m. žvižej, bundalo) pa bo reprezentanca poletela med najvišja mesta v evropi in svetu
pabo39
07. 05. 2015 18.50
+4
Jim privoščim, ampak bodi realen, kakšen preblisk je že možen, kaj več pa ne. Če se pa motim, pa rade volje dam za pir!
Neznate
07. 05. 2015 16.36
+10
aleluja, je bil že čas
Maddox
07. 05. 2015 16.36
+11
ja končno!!!! ajde branko...full support
itRiP
07. 05. 2015 16.13
+9
Odlična novica!!! :D
štajerc55
07. 05. 2015 16.05
+30
G Bobinac čestitke za tole potezo ,ke rste z njo rešili slovenski reprezentančni rokomet !!!
Mike Blacky
08. 05. 2015 09.23
-1
Komentiraj ko bo novi selektor izvoljen,ne pa kar nekaj na pamet.