Drugi športi

Denić na priprave povabil tudi Zormana

Ljubljana, 21. 05. 2014 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denić je na seznam igralcev vabljenih na začetek priprav uvrstil tudi kaznovanega organizatorja igre Uroša Zormana za katerega so na EHF poslali pritožbo.

Slovenska rokometna reprezentanca se je po uspešno oddelanih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju, znašla pred izjemno zahtevno nalogo. V dodatnih kvalifikacijah jih čakata še obračuna z Madžari. Glavna težava selektorja Borisa Denića je ta, da nima na voljo suspendiranih Mihe Žvižeja in Uroša Zormana, a za slednjega je Rokometna zveza Slovenije je na sedež EHF že poslala pritožbo in pri tem plačala tisoč evrov, hkrati pa od disciplinskega organa evropske krovne zveze zahtevala, da celoten postopek konča vsaj teden dni pred prvo tekmo v Veszpremu.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Miro Majcen

"Na mojem seznamu je tudi kaznovani Zorman, ki bo z nami vadil vse dokler ne bo dokončno znano ali je EHF zavrnila ali ugodila naši pritožbi. Za pomembna dvoboja ne moremo računati na kaznovanega Miho Žvižeja, zavoljo težav s križnimi vezmi bo manjkal Nenad Bilbija, Staš Skube ima težave s kolenom in je zanj sezona najbrž končana, zdravstvene težave lažje narave imata tudi Borut Mačkovšek in Marko Bezjak," je na novinarski konferenci ob razgrnitvi seznama igralcev povedal Ljubljančan, ki je za dvoboja z Madžari prijavil 19 igralcev.

Za Bajrama in Kozlino (spet) ni prostora?
Zanimivo, da se selektor Boris Denić tudi tokrat ni spomnil na krožnega napdalca Dina Bajrama (Pfadi Winterthur), ki se je v Švici veselil naslova državnega podprvaka in bil eden bolje ocenjenih igralcev švicarskega prvenstva, povabil pa je Puclja. Gorenjec je sicer izbrani vrsti veliko dal, a je že nekaj časa brez kluba in ni v tekmovalnem ritmu. Glede na dejstvo, da bo potrebno pot do uspeha nad zadnjim tekmecem tlakovati v obrambi, pa bi v konkurenci povabljenih pričakovali tudi Miladina Kozlino. Za njim je namreč izvrstna sezona v dresu makedonskega Vardarja, kjer je bil eden stebrov obrambe.

Slovenci za dvoboja z Madžari
vratarji: Klemen Ferlin (Trimo Trebnje), Primož Prošt (Göppingen) in Gorazd Škof (Nantes)
krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško) in Simon Razgor (Maribor Branik)
zunanji igralci: Dean Bombač (Pays d'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek, David Miklavčič, Sebastian Skube (vsi Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Brest Meškov) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce)
krožni napadalci: Uroš Bundalo (Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Peter Pucelj (brez kluba)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
21. 05. 2014 19.58
+1
pogrešm staša skube! mali je rastural :)?? kako da ni notri nič igrallcev goren. škoda da i žvižeja. pa še prav nam bi prišel kakšen kavtičnik in kozlina. kajti madžarska ni mačji kašelj!