Drugi športi

Denić benti: Očitno bo reprezentanco za SP krojil zdravstveni karton

Zreče, 02. 01. 2015 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometna reprezentanca je v pripravljalnem taboru v Zrečah začela drugi del priprav na svetovno prvenstvo. Selektor Boris Denić je nekoliko skrčil seznam, ekipi so se priključili še nekateri legionarji iz nemške in danske lige. Poškodbe še naprej krojijo priprave.

Selektor Boris Denić ima zdaj na razpolago vse igralce, ki jih je povabil v izbrano vrsto, a tudi po zadnji tekmi z Alžirijo je prišlo do določenih zdravstvenih težav. Matej Gaber ima po tekmi z Alžirci v Celju težave s kolenom, zaradi česar v kadru ostaja Blaž Blagotinšek. Med tistimi, ki so se izbrani vrsti priključili z zamudo, je danes na priprave s težavami prišel Marko Bezjak, ki je poškodbo utrpel na zadnji tekmi prvenstva. Skupaj z Gabrom bo zato do nadaljnjega delal po posebnem programu. "Če smo pred prejšnjimi turnirji imeli jasne razmere, bo zdaj očitno reprezentanco za svetovno prvenstvo krojil zdravstveni karton," je dejal selektor. Do turnirja na Danskem imajo sedem dni časa, na njem bodo igrali s tremi zelo kakovostnimi tekmeci - Danci, Švedi in Islandci. "Na tem turnirju bomo videli, kje smo, kaj nam manjka in na čem lahko še delamo zadnjih nekaj treningov. Upam le to, da bo zdravstveni karton ostal čist in da ne bo prišlo do novih poškodb," je dodal Denić. V drugem delu priprav so se od reprezentance poslovili Staš Skube, Mario Šoštarič in Klemen Ferlin.

Boris Denić
Boris Denić FOTO: Damjan Žibert

O tem da bi kateri od teh še ostal v ekipi zaradi poškodbe Bezjaka, Denić za zdaj ni razmišljal, saj je bil o njegovi poškodbi prepone obveščen šele na današnjem zboru. Je pa selektor ob tem priznal, da je glede poškodbe igralca Magdeburga zaskrbljen. "Zagotovo ne bomo delali nič na pamet, nikogar ne bomo k ničemer silili, dejstvo pa je, da ne gremo na eno kvalifikacijsko tekmo, pač pa morajo biti igralci pripravljeni v 12 dneh odigrati osem tekem. To so povsem drugačne obremenitve in potrebno je čisto drugačno razmišljanje," je dejal selektor.

Med četverico vratarjev je Denić izločil Gorenjevega Ferlina, za katerega je dejal, da nanj v prihodnje še kako računa, saj gre za velik potencial. A ko gre za izkušnje, zanj ni bilo dileme in je prednost dal celjskemu vratarju Matevžu Skoku.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sksimon
03. 01. 2015 08.49
šmajser1
03. 01. 2015 00.37
+0
CE BI BIL TRENER BI SIGURNO POKLICSL STASA IN ZARABCA....KER PA NISEM,SE MORAM SPRIJAZNITI Z DENICEM OZ NJEGOVIMI ODLOCITVAMI.
carli17
02. 01. 2015 17.54
+20
ZARABCA NAJ POKLIČE TAKOJ
CFC1
02. 01. 2015 18.38
+13
SE POPOLNOMA STRINJAM, TRENUTNO NAJBOLJŠI SREDNJI ZUNANJI V SLOVENIJI IN EDEN NAJBOLJŠIH V EVROPI. RES NE VEM kaj želi Denić s tem dokazati, mogoče to, da res nemara Celjskih rokometašev in da mu še res veliko manjka do za njega profesorja rokometa Tamšeta!
Cicinho
02. 01. 2015 23.23
+3
trenutno ima vpoklicane kar štiri celjane, a žal ni vpoklical zarabca. upam, da človek edini ve kaj dela. zanimivo, da se je odpovedal vsem rokometašem gorenja. že če gledam taprvi seznam, se mi sliši neverjetno bolano, da ni staša skubeta. le želimo si lahko, da se Pori vrne v moški rokomet!
rambek
02. 01. 2015 16.36
+10
Skoda za stasa skubeta z zarabcom bi bila supee orozja
CFC1
02. 01. 2015 17.37
+11
Staš boljši od Bombača prav tako kot tudi (zagotovo) Zarabec, ki je trenutno tako ali tako najboljši slovenski srednji zunanji, oba omenjena sta boljša tudi od Bezjaka, ki do sedaj v repki nipokazal še kaj posebej odmevnega ...
Cicinho
02. 01. 2015 23.25
+4
no ja, če smo realni BEZJAK nikoli ni dobil prave priložnosti. bombaču pa svaka čast, da nas je takrat reševal proti mađarom!