Drugi športi

Denar sveta vladar: Katarci plačali španskim navijačem, da navijajo za domačo reprezentanco!

Doha, 16. 01. 2015 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katar se v zadnjih letih vse odločneje prebija na zemljevid svetovnega športa. Gostil bo svetovno prvenstvo v nogometu, v teh dneh pa ta zalivska država postaja še rokometno obarvana. To je občutila tudi skupina španskih rokometnih navijačev, ki pa bo na SP navijala za Katar.

Denar za Katarce nikoli ni bil težava - z velikodušnimi brezplačnimi vabili na vse strani so poskrbeli, da bo tudi rokometno prvenstvo precej odmevno, manjkali pa so še tisti, ki bi poživili tudi dogajanje na športnih prizoriščih te države, ki doslej ni slovela kot zelo rokometna.

Za katarsko reprezentanco bodo navijali Španci.
Za katarsko reprezentanco bodo navijali Španci. FOTO: Reuters

Seveda so hitro našli rešitev - kupili oziroma najeli so skupino navijačev, ki v svoji domovini velja za eno najglasnejših. To, da bodo Španci tri tedne vneto navijali in nabijali po glasbilih za Katar, jih ne moti, gostov, ki bodo pravzaprav imeli nekajtedenske počitnice "all inclusive", pa tudi ne.

"Plačali so nam vse polete, nastanitev v dobrem hotelu, poskrbeli so za dostop na tribune na vse tekme," je argumente, zakaj so se odločili za začasno selitev v Katar, pojasnil Samuel Ruiz, vodja skupine Furia Conquense, ki v Španiji velja za eno najglasnejših in najbolj prepoznavnih. "Ponudba je dovolj dobra, da jih bomo spodbujali na vseh tekmah, tudi na tisti s Španijo. Katar pač plača vse, zato navijamo zanj," je o trgovini z nacionalnimi čustvi dejal Ruiz.

Španci in Katarci igrajo v predtekmovalni skupini A, kjer so še Slovenija, Belorusija, Brazilija in Čile. Katar in Španija se bosta pomerila 21. januarja.

Večina članov španske oziroma zdaj začasno katarske skupine Furia Conquense prihaja iz mesta Cuenca, sami pa se radi pohvalijo kot najglasnejši in najboljši rokometni navijači v Španiji. Španski navijači, Katarci so jih povabili 30, so v Katar prinesli svoje glasbene instrumente, zdaj pa s saksofoni, bobni in trobentami že pridno vadijo nove navijaške pesmi. Namesto vzklika Cuenca bodo v angleška besedila svojih pesmi vnesli besedo Katar ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zaskrbljeni
17. 01. 2015 13.05
+1
Ma folk kaj vi pisete. kot da se vi nebi prodali za 3 tedne all inclusive v hotelu s 5 zvezdicami. + verjetno so jim ponudili se kaj kar kle ni napisano. njim nebo problem navijati za qatar ce bojo igrali proti x drzavi.
felix59 drugič
16. 01. 2015 20.54
+1
Pa kaj potem, saj SDS tudi plačuje penzioniste, da prižigajo svečke !!
CelticsNation
16. 01. 2015 14.31
+2
men se je pa čudn zdel včeri da so oni z belim haljam skos skakal neki pa navijal haha :D
DOLENC1991
16. 01. 2015 11.03
+30
večina navijačev v Sloveniji je taku...usi navijajo za real ,barco pa razne angl ter nemške klube...a za slovenske jih je pa skoraj da sram... PROTI MODERNEMU NOGOMETU! navijaj za svoj LOKALNI KLUB! da se pa spustih na tuk nizek nivo da pa proti svoji domovini navijaš, je pa za kozlat...
Bravo7
16. 01. 2015 12.25
-2