Drugi športi

Davisov pokal: Slovenija v Bratislavi brez najboljših

Ljubljana, 24. 02. 2015 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenijo od 6. do 8. marca čaka nastop v Davisovem pokalu proti Slovaški. Žal brez realnih možnosti za uspeh, saj kapetan Blaž Trupej ne bo mogel računati na večino najboljših igralcev. Manjkali bodo Blaž Rola, Aljaž Bedene, Janez Semrajc in verjetno tudi Blaž Kavčič, ki zaenkrat je v ekipi.

Slovenija, ki ima po uvrstitvah na lestvici ATP eno najmočnejših zasedb v svoji skupini, bo očitno letos le spremljevalec dogajanja v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Teniški zvezi Slovenije ni uspelo združiti najboljših igralcev, tako da bo reprezentanca očitno odšla v Bratislavo z eno najslabših zasedb v zgodovini. Za dvoboj so trenutno prijavljeni Blaž Kavčič (110. na lestvici ATP), ki ima zgolj teoretične možnosti za nastop, saj je bil 13. februarja operiran na desnem stopalu in je šele v teh dneh odložil bergle, Tom Kočevar Dešman (549.), Mike Urbanija (586.) in Grega Žemlja (884.), ki se počasi vrača po dveletnih zdravstvenih težavah. Razlogi za odpovedi najboljših so različni. Blaž Rola (85.) oziroma njegov zastopnik je zapisal, da Ptujčana ne bo v ekipi, ker bi moral v Bratislavi glede na zasedbo Slovenije trikrat na igrišče. To bi mu vzelo preveč moči za nadaljnje nastope na turnirjih ATP. Hkrati bi bil zaradi dolge poti iz Južne Amerike v Evropo in nazaj preveč utrujen.

Blaž Trupej in Blaž Kavčič
Blaž Trupej in Blaž Kavčič FOTO: Damjan Žibert

Ob tem mora loviti točke za lestvico ATP, sicer ne bo neposredno uvrščen na drugi turnir za grand slam, ki je na sporedu konec maja. Aljaž Bedene (116.) sploh ni bil v igri za nastop, saj kot je povedal kapetan Blaž Trupej, ne misli klicati igralca, ki je javno izrazil željo, da bi zaigral za reprezentanco Velike Britanije. Kar se tiče Janeza Semrajca (284.), pa so razlogi zdravstveni. "Žal tenis ni reprezentančni oziroma ekipni šport. Vsak dela in misli zase. Upam, da se nam bo Blaž Rola pridružil vsaj v naslednjem krogu," pravi Blaž Trupej in priznava, da bi bila vsaka osvojena točka proti močni zasedbi Slovaške velikanski uspeh.

Slovaško bodo zastopali Martin Kližan (39.), Lukaš Lacko (88.), Norbert Gombos (122.) in Igor Zelenay (150. med dvojicami).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
24. 02. 2015 18.36
+5
Slovenija brez najbolših????? kjerih pa??
CelticsNation
24. 02. 2015 20.16
macek_garfield
24. 02. 2015 17.14
+3
... in zakaj bodo manjkali? ... verjetno zato, ker jim dol visi za reprezentanco in bodo raje igrali tretjerazredne turnirje, kjer bodo zasluzili nekaj eurckov ... sram naj jih bo ...
cocowski
24. 02. 2015 17.01
-2
škoda ker niti kližan ni v top formi, lacko pa tako ali tako ne