Drugi športi

Cvijićev naslednik v Velenju bo Šibila

Velenje, 28. 12. 2015 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z novim letom bodo člani rokometnega kluba Gorenje Velenje dobili novega trenerja, 53-letnega strokovnjaka Marka Šibilo. Z novim trenerjem so se v velenjskem klubu dogovorili za sodelovanje do konca te sezone in za sezono 2016/17, z možnostjo podaljšanja sodelovanja še za sezono 2017/18.

Marko Šibila, ki je med drugim tudi izredni profesor na ljubljanski Fakulteti za šport ter predavatelj na izobraževalnih seminarjih EHF, organiziranih v okviru evropskih moških rokometnih prvenstev, kot rokometni trener deluje že od leta 1987, pred tem pa je bil osem let tudi sam rokometni igralec, bo velenjsko ekipo prvič vodil na treningu v sredo, 6. januarja.

Novi prvi mož stroke v velenjskem klubu je bil kot pomočnik trenerja dejaven tudi v slovenski rokometni reprezentanci, večino časa pa je vodil moštva v 1. slovenski rokometni ligi. Bil je trener tako moških kot žensk pri mariborskem Braniku, vodil pa je tudi Grosuplje, Kodeljevo, Inles Ribnico, Slovan, Škofja Loko, Trimo Trebnje. Ves čas je sodeloval pri delu z različnimi slovenskimi rokometnimi državnimi reprezentancami, bil pa je tudi trener v Italiji, kjer je vodil moštvo tržaškega Generalija ter njihovo reprezentanco.

"Povabila k sodelovanju z RK Gorenje Velenje sem bil zelo vesel. Želel bi se zahvaliti vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi dosegli zastavljene cilje ter zadovoljili ambicije in potrebe lokalnega okolja ter hkrati tudi prispevali h kakovostnemu dvigu in prepoznavnosti slovenskega rokometa kot celote. Ob borbi za naslov državnega prvaka nas v spomladanskem delu sezone v klubu čaka tudi smiselna prenova moštva, saj ob koncu sezone kar nekaj nosilcev igre zapušča klub," je ob začetku sodelovanja s trikratnimi državnimi prvaki iz Velenja za klubsko spletno stran med drugim dejal Šibila.

Vodstvo slovenskega rokometnega prvoligaša, ki je zadnji dve sezoni slovensko prvenstvo končalo na drugem mestu, je decembra sporazumno prekinilo sodelovanje s trenerjem Gregorjem Cvijićem, potem ko ni izpolnil pričakovanj kluba. Triinštiridesetletni strokovnjak je velenjsko ekipo prevzel marca letos in jo povedel na zaključni turnir pokala EHF, v katerem niso dosegli želenih ciljev, prav tako so nato izpadli še iz pokala Slovenije, ko so bili boljši Celjani. Začasno je nato Cvijića zamenjal Borut Plaskan, ki pa je kolektiv vodil manj kot mesec dni.

Rokometaše Gorenja bo vodil nov trener.
Rokometaše Gorenja bo vodil nov trener. FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jejževamati
28. 12. 2015 12.22
+1
Sicer ne poznam trenerja, ampak upam da bo Gorenje spet enakovredno Celju :)