Drugi športi

Contador si je dvakrat izpahnil ramo, a obljublja boj do konca

Firence, 15. 05. 2015 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilni kolesar na dirki po Italiji Alberto Contador si je ob padcu v šesti etapi dvakrat izpahnil ramo. Španec se ni vdal, obljublja boj do konca, vendar je Giro še dolg. Kakšno je njegovo stanje in ali je zmožen kolesariti pa bo znano že po najdaljši etapi Gira, ki je dolga 264 km.

Alberto Contador
Alberto Contador FOTO: Reuters

Španec Alberto Contador je kakšnih 200 metrov pred ciljem padel, a se je pobral in prikolesaril skozi cilj, že takrat pa je bilo videti, da ima težave z levo roko. Po zdravniških pregledih je sam sporočil, da si je dvakrat izpahnil ramo, zlomil pa si ni nobene kosti. "Zdaj moramo držati pesti, da mi rama spet ne skoči ven in bom lahko zdržal vse bolečine," je razkril Contador, ki ima pred drugouvrščenim Italijanom Fabiem Arujem v skupni razvrstitvi dve sekundi prednosti. "Ramo sem si izpahnil ob padcu. Vstal sem, z izpahnjeno ramo, instinktivno sem si jo naravnal. Bal sem se, da imam zlomljeno ključnico, ki je zaenkrat še nisem imel, ko sem hodil proti zmagovalnem odru pa je rama spet skočila ven. Od takrat res zelo boli," je po včerajšnji etapi povedal Španec, ki se ne misli vdati in odstopiti: "Vse bom dal od sebe, da ostanem tu. Od lanske zime sem delal veliko za to dirko in želim nadaljevati. Bomo videli, kako bo šlo."

Precej slabše jo je odnesel Italijan Daniele Colli, ki si je ob padcu - tega je povzročil fotograf, ki je aparat potisnil čez zaščitno ograjo - zlomil nadlahtnico in je moral na operacijo, čaka ga dvomesečno okrevanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.