Drugi športi

Contador: Moj cilj je zmagati

Pariz, 17. 07. 2013 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski kolesarski as Alberto Contador se kljub zaostanku več kot štirih minut za vodilnim na Touru Chrisom Froomom ne predaja, ampak upa na sanjski konec francoske pentlje.

Nekdanji španski kolesarski as Alberto Contador se je na letošnji Tour de France vrnil močnejši kot kdaj koli doslej, čeprav mu to pri doseganju zastavljenega cilja vsaj zaenkrat ne prinaša tako želene rumene majice. A do nedelje, ko se bo Tour končal, je preostalo še nekaj dni. Kljub zaostanku več kot štirih minut za vodilnim Chrisom Froomom je prepričan, da možnost za zmago še obstajajo.

Alberto Contador verjame, da lahko na zadnjih etapah letošnjega Toura še ujame Frooma (desno).
Alberto Contador verjame, da lahko na zadnjih etapah letošnjega Toura še ujame Frooma (desno). FOTO: Reuters

"Moj cilj je zmagati, a trenutni vodilni je razred nad mano, zato neposredne bitke z njim ne morem dobiti. Etape v zadnjem tednu so zelo naporne, torej sem dočakal priložnost, ko lahko z dobro taktiko pridem povsem blizu najhitrejšemu. Zame ni pomembno, ali sem drugi ali deseti. Pred nami je etapa, na kateri se lahko zgodi marsikaj. Če se mi ponudi priložnost, jo bom zgrabil z obema rokama,“ je pred današnjo etapo povedal Španec, ki je zaradi uživanja prepovedanih poživil ostal brez zmag na Touru.

Prav z dobrimi taktičnimi zamislimi bi lahko Contador napredoval. "Dejstvo je, da sem iz leta v leto močnejši, sploh psihološko, morda pa sem z leti postal tudi bolj potrpežljiv. Morda bom v zaključku dirke bolj miren in predvsem bolj osredotočen na svoje delo,“ je povedal "El Pistolero", ki je eden od petih kolesarjev, ki so dobili vse tri prestižne dirke. Ravno zato ne čudi, da je kljub zaostanku za Froomom še naprej prepričan o sanjskem razpletu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Master20
17. 07. 2013 16.22
+2
res ne vem, zakaj novinar govori o nekdanjem asu...v tem trenutku je Contador glede na preteklost precej večji as, kot sta Froome in Porte skupaj. težko pa je brat tud komentarje nevednih forumašev. krema123 naprimer niti slučajno ne pozna pravih sposobnosti Contadorja, tudi na kronometru. res pa je, da letos ni v optimalni krono formi...če gledamo že lansko Vuelto, je recimo v 11. etapi, ko je bil na vrsti posamični kronometer, Contador odpeljal 22 sekund bolje od Frooma...tako da resnično ne vem, o kakšnih ekstra razsežnostih Frooma se govori... da ga pa letos potem pusti za 2 min...pa resnično kaže na izjemen preskok v formi...če je pa to naravno, je pa sedaj vprašanje...
bubasvaba
17. 07. 2013 14.54
+0
Contador nima sans letos za zmago na Touru. Sploh pa ne na gorskih etapah proti dvema ki sta letos ne sam 2 ampak ksnih 4,5 razredou nad usemi Porte in Froome. Te dva sta res na enmu posebnmu dopingu, Porte brez problema 3/4 vzpona na pouno vlece Frooma za sabo, med tem ko tak tempo z tezka zdrzi ksnih 5-10 kolesarjev karavane.In pol ko Porte ''nemore vec'' in odpade, pa Froome kot da je na ravnini zlahka pobegne usm in jih pusti za 1,2 minuti za sabo.To je ze smesno gledat, me prou zanima kaj bo v Alpah :)
Mitutoyo
17. 07. 2013 14.38
+0
menda neu spet imel govejega šnicla na meniju ?
kokicas
17. 07. 2013 13.44
+1
Če danes ne pridobi minute in pol bo težko vse naredil na Alp d Huez, sem pa siguren, da bo napadel že prvič , ko se bodo vzpejali na Alp d Huez
krema123
17. 07. 2013 13.21
+1
Dons težko Saj je Froom po mojem boljši od Contadorja v kronometru. v eni etapi težko pridobiš 4 min. V dveh ali treh etapah zapored napadat na vse ali nič je pa tud zelo težko. Mislim da bo Alpe d Huez odločil zmagovalca saj gredo gor 2x
akul12
17. 07. 2013 12.51
+0
zakaj pa ˝nekdanji as˝?...
djadjiland1
17. 07. 2013 12.02
+5
upam ,da mu bo ratalo,bo vsaj do konca napeto