Drugi športi

Finski novinci Cocks niso bili usodni za Gorenje, Velenjčani v finale kvalifikacij za Ligo prvakov

Prešov, 03. 09. 2016 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so se po zmagi nad finskim Cocksom z 28:25 (16:14) uvrstili v finale kvalifikacijskega turnirja za evropsko Ligo prvakov v slovaškem Prešovu.

Izbranci Marka Šibile so se do 37. minute pošteno mučili s tekmeci.
Izbranci Marka Šibile so se do 37. minute pošteno mučili s tekmeci. FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenski rokometni podprvaki iz Velenja so uspešno opravili prvi del naloge na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakov v Prešovu. V polfinalu so na kolena položili finske prvake, v nedeljo (16.15) pa jih čaka zmagovalec današnjega slovaško-luksemburškega dvoboja Tatran Prešov - Differdange. Zmagovalec turnirja se bo prebil v Ligo prvakov in nastopil v skupini C, v kateri so še španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum. Velenjska zasedba v prvem polčasu nikakor ni mogla razviti svoje igre, proti mednarodno pisani finski zasedbi se je pošteno namučila. Šele v začetku druge polovice prvega dela tekme si je priigrala dva gola prednosti (12:10), drugače pa ji je Cocks vseskozi dihal za ovratnik. Strategijo skandinavske ekipe - izjemno dolgi napadi in dokaj počasna igra - sta tolerirala tudi moldavska sodniška dvojčka, slovenski podprvak pa je navkljub ne preveč prepričljivi predstavi na velik odmor odšel z zalogo dveh golov (16:14).

Izbranci Marka Šibile so se do 37. minute pošteno mučili s tekmeci, po 19:19 pa naredili delni izid 4:1 in v 45. minuti ušli na +3 (23:20). A Finci se niso predali, dve minuti kasneje so se znova približali na gol zaostanka, vratar Rok Zaponšek je le nekaj trenutkov zatem preprečil vnovično izenačenje na 23:23. V prelomnih trenutkih dvoboja so ose zaigrale preudarno in modro ter si v 53. minuti priigrale štiri gole prednosti (26:22), kar je bilo dovolj za mirno končnico. V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Srb Luka Mitrović s sedmimi goli, dva manj je dosegel Niko Medved.

Izid:

Gorenje Velenje ‒ Cocks 28:25 (16:14)

Gorenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 4, Medved 5, Ovniček, Levc 4, Stojnić, Toskić 1, Mitrović 7, Potočnik, Golčar 3, Kleč, Gams, Ratajec 3, Nosan, Brumen 1.

Cocks: Tuominen, Valo, Morozov, Bačko 1, Safronij, Tamminen 6, Lukjančuk 3, Syrjälä, Novoselov 4, Rönnberg 4, Nenita, Kovalenko 4, Kaliarovič, Citov, Šitsko, Da Silva 3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zoran Petkovic
03. 09. 2016 17.41
+1