Drugi športi

Clijstersovi ponovitev lanskega finala

Melbourne, 22. 01. 2012 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V četrtem krogu odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu je branilka naslova Belgijka Kim Clijsters v ponovitvi lanskega finala tudi tokrat premagala Kitajko Li Na – po ogorčeni borbi s 4:6, 7:6 (6) in 6:4.

Mediji so tokrat budno spremljali predvsem dvoboj med lansko zmagovalko Kim Clijsters ter lansko finalistko Avstralije in zmagovalko Pariza Kitajko Li Na. Petopostavljena Kitajka je bila že na pragu zmage, saj je imela v drugem nizu v tie breaku štiri točke za zmago, Belgijka, ki napoveduje konec kariere po letošnji sezoni, pa je zmogla preobrat in v tretjem nizu se je po 2 urah in 23 minutah veselila preboja med najboljših osem. Belgijka je tokrat presegla samo sebe, saj je nastopala s poškodovanim gležnjem. "Večkrat sem pomislila, da dvoboj predam, a tukaj igram zadnjič in dvoboja nisem želela predati brez boja. Govorila sem si bori se, bori se, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo na drugi strani igrišča." Mnogo manj razburljiv je bil nastop Rafaela Nadala.

Kim Clijsters
Kim Clijsters FOTO: Reuters

Bolj kot vprašanja o igri so ob igrišču krožila vprašanja o morebitni poškodbi Nadala, ki so mu med tekmo oskrbeli gleženj. "Vse je v redu," je po tekmi dejal Španec in dodal: "Danes je bilo spet zelo vroče. Zelo pomembno je, da sem ta dvoboj dobil zelo hitro." V moški konkurenci je v četrtfinale napredoval tudi sedmi nosilec Čeh Tomaš Berdych, ki je bil v treh "tie breakih" za odtenek boljši od Španca Nicolasa Almagra in zmagal s 3:1 v nizih – 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3) in 7:6 (2). Argentinec Juan Martin del Potro, ki je v drugem krogu izločil Blaža Kavčiča, je Nemca Philippa Kohlschreiberja premagal s 6:4, 6:2 in 6:1. Tudi v ženski konkurenci nosilke potrjujejo vloge favoritinj. V četrtem krogu so bile uspešne tretjepostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka, ki se je s 6:2 in 6:2 poigrala s Čehinjo Iveto Benešovo, osma nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska pa je po vsega 54 minutah gladko odpravila Nemko Julio Göorges, ta je v prvem krogu premagala Polono Hercog, s 6:1 in 6:1.

Izidi, OP Avstralije (21 mio EUR):
- ženske, 4. krog:
Kim Clijsters (Bel/11) - Li Na (Kit/5) 4:6, 7:6 (6), 6:4;
Viktorija Azarenka (Blr/3) - Iveta Benešova (Češ) 6:2, 6:2;
Agnieszka Radwanska (Pol/8) - Julia Görges (Nem) 6:1, 6:1;

- moški, 4. krog:
Rafael Nadal (Špa/2) - Feliciano Lopez (Špa) 6:4, 6:4, 6:2;
Juan Martin del Potro (Arg/11) - Philipp Kohlschreiber (Nem) 6:4, 6:2, 6:1;
Tomas Berdych (Češ/7) - Nicolas Almagro (Špa/10) 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (2);

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.