Drugi športi

Clijstersova: Ej, to pa je veliko olajšanje

New York, 02. 09. 2012 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja prva teniška igralka sveta in štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam Belgijka Kim Clijsters je v Flushing Meadowsu odigrala zadnji teniški dvoboj v karieri. To je bil nastop med mešanimi dvojicami, sedaj se bo posvetila predvsem družini.

Kim Clijsters je v soboto zvečer stopila na igrišče v konkurenci mešanih dvojic v paru z Američanom Bobom Bryanom in izgubila v drugem krogu. Clijstersova je že pred začetkom zadnjega turnirja za grand slam v sezoni napovedala, da bo letošnje odprto prvenstvo ZDA njeno zadnje.

Kim Clijsters
Kim Clijsters FOTO: Reuters

Clijstersova je zadnji dvoboj odigrala na igrišču številka 17, na tribunah pa sta jo spremljala štiriletna hčerka Jada Elle in mož Brian Lynch. Hčerka in mož sta bila sicer od njene vrnitve v teniško karavano po rojstvu prvorojenke njena najbolj zagrizena navijača, saj sta jo spremljala na prav vseh turnirjih, ki jih je odigrala po letu 2009. "Hčerki sem že pojasnila, da bo po koncu turnirja njena mamica veliko več časa doma. Mislim, da še ne razume prav dobro, kaj pomeni beseda upokojitev," se je po koncu dvoboja pošalila Clijstersova, ki se je z mislimi že povsem pripravila na življenje brez tekmovalnega športa. "Želim si, da bi me ohranili v spominu kot igralko, ki je na igrišču dajala vse od sebe. Od takrat, ko sem kot osemletna deklica prvič stopila na igrišče, do zdaj sem skušala igrati najbolje, kot znam, če je šlo za treninge ali turnirje," je dejala Clijstersova, ki prav nič ne obžaluje svoje odločitve. "Pod tušem sem pomislila: "Ej, to pa je veliko olajšanje." Občutek je že bil tisti pravi," je še dejala priljubljena belgijska teniška zvezdnica, ki je 8. junija dopolnila 29 let.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.