Drugi športi

Chris Froome želi pisati zgodovino: na Giru prihodnjo pomlad bo lovil Mercxa in Hinaulta

Milano, 29. 11. 2017 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski kolesar Chris Froome, ki je v iztekajočem se letu osvojil tako špansko Vuelto kot tudi francoski Tour, bo prihodnjo pomlad lovil zmago še na italijanskem Giru, s čimer bi se pridružil legendarnima Eddyju Marckxu in Bernardu Hinaultu - edinima kolesarjema v zgodovini -, ki jima je uspel veliki met: zmaga na vseh treh največjih dirkah v isti sezoni. Giro d'Italia se bo začel 4. maja 2018 v Izraelu.

Prvič po letu 2010 bo izjemni britanski kolesar Chris Froome nastopil na italijanskem Giru, kjer bi z morebitno zmago zaokrožil impresiven opus zmag v isti sezoni, saj je v iztekajočem se letu že slavil tako na španski Vuelti kot tudi francoskem Touru.
"Zavedam se, da imam edinstveno priložnost spisati novo poglavje v bogati kolesarski zgodovini. S slavjem na Vuelti in Touru sem se znašel v položaju, ko se lahko pridružim tako eminentnima imenoma kot sta Eddy Marckx in Bernard Hinault," so zapisali v izjavi za javnost pri moštvu 'Team Sky', čigar član je izjemni 32-letni Froome, ki si želi ravno na italijanskih tleh pisati zgodovino športa. 

Britanski kolesar Chris Froome bo prihodnjo pomlad na dirki po Italiji lovil Eddyja Marckxa in Bernarda Hinaulta - edina kolesarja v zgodovini -, ki jima je uspel veliki met: zmaga na vseh treh največjih dirkah v isti sezoni.
Britanski kolesar Chris Froome bo prihodnjo pomlad na dirki po Italiji lovil Eddyja Marckxa in Bernarda Hinaulta - edina kolesarja v zgodovini -, ki jima je uspel veliki met: zmaga na vseh treh največjih dirkah v isti sezoni. FOTO: AP

"Vse skupaj se je začelo v Italiji, kjer sem živel uvodna tri leta svoje kariere. Zato čutim dodatno odgovornost oziroma obvezo, da prav na Apeninskem polotoku zaokrožim imenitno pot profesionalnega kolesarja, s čimer bi potrdil pravilnost prehojene poti. Že samo dejstvo, da imam možnost postati del športne zgodovine, me navdaja s posebno motivacijo in ponosom. Brez kakršnega koli dvoma si želim na Giru zaokrožiti krog izjemnih dosežkov," je še pristavil Chris Froome.

Dirka po Italiji se bo začela 4. maja prihodnje leto s tremi uvodnimi etapami v Izraelu, najbližje Sloveniji pa bodo najboljši kolesarji sveta 19. maja, ko bo na sporedu vzpon na goro Zoncolan pri Vidmu. Cilj bo 27. maja v Rimu.





 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

a-rod
30. 11. 2017 12.21
on bo sam nosilec vseh titul naenkrat...če zmaga giro seveda
a-rod
30. 11. 2017 12.21
a vi razumete kaj je ena sezona?
modelx
30. 11. 2017 08.43
-1
že cel let je čokolinota pomešan z žlico medolinota in krispolinota
Jožica2611
29. 11. 2017 20.28
+1
Kaj te pa krvni doping samo pri Lancu velja kot doping ali kako zaj to mislite pubeci
flisd
29. 11. 2017 21.36
+2
Počakaj na Oprah za 10 let. Zdaj so pomembni zaslužki vseh, ki Frooma tržijo skupaj s svojimi znamkami. Bo vse jasno. :)