Drugi športi

Červar: O selitvi ni bilo govora!

Skopje, 23. 03. 2011 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji hrvaški rokometni selektor Lino Červar naj bi v prihodnji sezoni sedel na klop Celja Pivovarne Laško, sam pa pravi, da o prihodnji sezoni še ne razmišlja.

Makedonski mediji so se v zadnjih dneh na široko razpisali o trenerju skopskega Metalurga Linu Červarju, ki naj bi po koncu letošnje sezone končal z delom v Makedoniji in se preselil k Celju Pivovarni Laško. To ni prvi medijski poizkus selitve uspešnega stratega k branilcem naslova državnega prvaka iz Celja, a vsaj zaenkrat do tega naj ne bi prišlo. "Sem trener Metalurga in pogodbo s klubom imam do konca tekmovalnega leta. Ne bi bilo pošteno razpredati, kako naprej, saj sta pred nami še zaključka državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja. Drugič zapored želimo osvojiti naslov, po izteku pogodbe pa bomo videli, kaj in kako,“ je za 24ur.com povedal nekdanji hrvaški selektor, ki se je januarja mudil v Celju.

Lino Červar z Metalurgom lovi drugi zaporedni državni naslov.
Lino Červar z Metalurgom lovi drugi zaporedni državni naslov. FOTO: Reuters

Takrat je namreč Metalurg igral prijateljski obračun s Celjem Pivovarno Laško in izgubil proti celjskemu podmladku. "V začetku leta sem se s predstavniki celjskega kluba resnično pogovarjal o zgodbicah, ki krožijo v povezavi z mano in prevzemanjem celjskega kluba, a o moji selitvi v Celje nismo govorili,“ je še dodal Červar. Nobena skrivnost ni, da vodstvo pivovarjev išče ustrezno menjavo na mestu trenerja, aktualni strateg Miro Požun pa počasi izgublja voljo do dela, saj po zadnjih razprodajah in novih spremembah, ki klub čakajo ne vidi več pravega smisla v vodenju. Za nameček naj bi imel še več sovražnikov, ki kritizirajo njegovo delo kot pa prijateljev, ki bi mu pomagali, po odhodu predsednika Toneta Turnška pa je ostal praktično sam, brez pravega zagovornika.

Čeprav ima pogodbo še za prihodnje leto, se zdi, da v aktualnih razmerah ne bo zdržal in bo raje odšel samo, kot pa, da bi še vztrajal za krmilom rumeno-zelene barke.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

verbatim66
24. 03. 2011 00.47
Ta komentar sicer sem ne paše, ampak Pero Metličić se je na današnjem oz glede na uro včerajšnjem večernem treningu poškodoval. Izgledalo je kot problem z gležnjem... in je moral na pregled v bolnišnico v Celju, kaj pa je z njim pa ne bi vedel, vendar če je kaj hujšega to ni dobro za CPL kajti on je trenutno nepogrešljiv člen ekipe...
minimall
23. 03. 2011 20.34
gogo1111 ja če je pa červar slab trener pol pa tk nevem kdo bi bil pol za celje lahk boljši(tisel?denič?mogoče marta bon?...) červar je tzelo dober trener in tako kot je že rekev slovenac13, on je odličen motivator, tko da pomoje je ena boljših variant za celje, problem bo edino pri plači, vendar če celje hoče nazaj na pote stare slave bo treba naiti pare
Goran Martinovic
23. 03. 2011 19.37
zelo slaba ideja, Lino nasploh slab trener celje ni hr repka
Vid Kraljic
23. 03. 2011 17.47
bodimo realni, za to ni nikakršnih možnosti, kr take plače kot jo ima pri Metalurgu v Makedoniji nebo dubu v Celju. če je pustil repko zarad tega, se pravi da nebo vodu drugih! možnost je celo da bo prevzel Mak. repko!
slovenac13
23. 03. 2011 15.52
Kar dober motivator je, tako da bo kar dobro za Celje in mlade rokometaše.