Drugi športi

Celjski rokometaši znova praznih rok proti levom

Karlsruhe, 20. 02. 2014 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 10. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili z nemškim Rhein-Neckar Löwnom s 25:35. Prvi strelec Celjanov je bil Gašper Marguč s šestimi goli.

Celjska zasedba je tudi na šesti medsebojni tekmi proti Rhein-Neckar Löwnu ostala praznih rok, a letošnji poraz bo hitro padel v pozabo. V svoji skupini je namreč že pred tekmo v Nemčiji zasedla tretje mesto in se uvrstila v osmino finala lige prvakov, kar je bil eden od ciljev pred začetkom sezone, svojo tekmico v prvi seriji tekem na izločanje pa bo dobila na torkovem žrebu na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju. Njene možne tekmice bodo znane po končanem desetem krogu, v svojih skupinah pa lahko drugo mesto osvojijo danski Kolding, poljski Vive Targi Kielce, francoski PSG, makedonska Metalurg Skopje in Vardar Skopje ter nemška HSV Hamburg in Flensburg-Handewitt.

Izbranci Branka Tamšeta so tekmo odprli z 2:0, po obojestranski predstavi "vrzi in teci" pa v deseti minuti zaostali 5:7. Gromozanske preglavice jim je povzročal Islandec Alexander Petersson, v nadaljevanju pa so se razigrali tudi drugi igralci mednarodno obarvanega nemškega moštva. Gostitelji so se z bliskovitimi nasprotnimi (pol)protinapadi hitro priigrali lepo zalogo v zadetkih, ki jo slovenski podprvaki navkljub trudu in želji niso mogli nevtralizirati. Tekaško zelo sposobni Celjani v prvem polčasu enostavno niso bili kos izjemno živahnim in prav tako hitrim Nemcem, že v 18. minuti so zaostali za šest golov (7:13), najvišji primanjkljaj pa so si pridelali v 29. minuti (11:19).

Luka Žvižej je dosegel štiri gole.
Luka Žvižej je dosegel štiri gole. FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu ni bilo kakovostnejših premikov v igri slovenskih podprvakov. Tamšetovi izbranci v nobenem trenutku niso mogli resneje ogroziti leve, podzavestno pa so že začeli pripravljati za veliko pomembnejši in usodnejši nedeljski dvoboj v državnem prvenstvu, ko bodo gostovali v vročem Taboru. Celjani si bodo v primeru poraza proti Mariborčanom priigrali kar pet točk zaostanka za vodilnimi Velenjčani, kar je slab obet pred začetkom končnice v skupini za prvaka. V celjski vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gašper Marguč. Po devetih krogih drugi strelec evropske lige prvakov je trenutno drugouvrščeni zasedbi nemškega prvenstva zabil šest golov, Luka Žvižej pa štiri.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.