Drugi športi

Celjski rokometaši nemočni v francoski prestolnici proti močnemu PSG-ju

Pariz, 06. 12. 2015 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 10. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti francoskemu PSG s 27:32 (12:17).

Celjani se iz francoske prestolnice vračajo praznih rok, res pa je, da so se točki ali dvema proti imenitnimi rokometaši iz Pariza nadejali le največji optimisti. Po današnji tekmi bo nastopil več kot dvomesečni premor zavoljo evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem, celjska zasedba pa ima pred zadnjimi štirimi tekmami slab izhodiščni položaj za morebitno uvrstitev v osmino finala. Za šestouvrščeno Wislo iz Plocka zaostaja za pet točk, naslednjo tekmo pa bo 13. februarja igrala prav na Poljskem. Nato jo 20. februarja čaka domača tekma z nemškim Flensburgom, 27. februarja se bo v gosteh pomerila s hrvaškim Zagrebom, 5. marca pa bo gostila turški Bešiktaš. 

Celjani so bili nemočni v Parizu.
Celjani so bili nemočni v Parizu. FOTO: Damjan Žibert

Celjani so obračun v dvorani George Carpentier začeli tako, kot so si najmanj želeli. V napadu so bili povsem nebogljeni, naredili so veliko tehničnih napak ter sprožali strele iz neizdelanih položajev, ob tem pa je bila njihova obramba podobna luknjičastemu švicarskemu siru. Vse te vrzeli so gostitelji s pridom izkoristili sebi v prid in povedli s 5:0. Celjski trener Branko Tamše je že v deveti minuti zahteval minuto odmora, njegovi varovanci pa so prvi gol dosegli po devetih minutah in 43 sekundah igre, ko je iz krilnega položaja v polno zadel Luka Žvižej.

Luka Žvižej je prispeval en gol.
Luka Žvižej je prispeval en gol. FOTO: Miro Majcen

Po tako klavrnem uvodu je bila hitro jasno, da bodo Parižani brez posebnega napora osvojili načrtovani točki in nadaljevali boj za prvo mesto v skupini A z madžarskim Veszpremom in nemškim Flensburgom, ki prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale, vsak prosti dan pa pri resni evropski ekipi v tako strnjenem tekmovalnem domačem in mednarodnem programu veliko šteje. Zavoljo tega so Parižani, ki jih vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener Celja Zvonimir Serdarušić, tudi nekoliko zmanjšali frekvenco svojih obratov, a vseskozi rutinirano držali slovenske prvake na varni razdalji. Celjani so v 15. minuti zaostajali za šest golov (2:8), tri minute kasneje pa znižali na 6:10. Bližje niso zmogli, imenitni Francozi so bili vseskozi za korak ali dva pred njimi. Ob tem je domači veteran Thierry Omeyer nanizal nekaj bravuroznih obramb in zasejal dodaten strah med celjske rokometaše, tako da so v 25. minuti zaostali za sedem golov (8:15). Končnico so odigrali veliko bolje, dvakrat so se približali na štiri gole zaostanka, polčas pa zaključili s primanjkljajem petih golov (12:17).

V drugem odmoru Celjani niso zmogli narediti kakovostnega premika v svoji igri, Parižani so bili za razred boljši od njih. V 40. minuti je zaostanek slovenskih prvakov narasel na osem golov (16:24), primanjkljaj je v 54. minuti narasel na devet golov (21:30), na koncu pa so igrišče zapustili z -5 (27:32). V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Janc s petimi goli, Vid Poteko je dosegel štiri. Pri PSG je Daniel Narcisse dosegel osem, Mikkel Hansen pa sedem golov in na lestvici najboljših strelcev v ligi prvakov ujel slovenskega reprezentanta v majici madžarskega Picka iz Szegeda Deana Bombača. Oba sta v desetih krogih dosegla po 73 golov.

Izid: 

PSG - Celje Pivovarna Laško 32:27 (17:12)

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
08. 12. 2015 13.23
GREMO GORENJE !!