Drugi športi

Celje Ligo prvakov začelo z zmago

Instabul, 19. 09. 2015 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v uvodni tekmi evropske Lige prvakov v Istanbulu premagali turški Bešiktaš s 30:24 (13:13).

Luka Žvižej.
Luka Žvižej. FOTO: Miro Majcen

Slovenski prvaki so v Malo Azijo prišli po zmago in jo tudi dosegli. Oslabljeni Celjani - manjkala sta poškodovana Brazilec Arthur Patrianova in srbski vratar Ivan Gajić, v igralskem kadru pa sta zato bila rekonvalescenta Blaž Janc in Miha Zarabec - so imeli večji del dvoboja niti igre v svojih rokah, navkljub številnim nihanjem v svoji igri pa so na koncu vendarle osvojili prvi par točk.

Mednarodna zmaga je lepa spodbuda pred naslednjimi boji na elitni evropski klubski sceni, celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v dvorani Zlatorog namreč gostila hrvaški Zagreb, ki je v uvodnem krogu na kolena položil nemški Kiel, tekma pa se bo v soboto, 26. septembra, pričela ob 20. uri.

Celjani so dobro odprli tekmo v predmestju Istanbula. Njihova obramba je bila na visoki ravni, v napadu pa so imeli izjemno razpoloženega Žigo Mlakarja, ki je v uvodnih šestih minutah dosegel tri zaporedne gole za vodstvo s 4:2. A slovenski prvaki se s tem niso zadovoljili, dve minuti kasneje je David Razgor povišal na 6:3. Nato so se v slovenske vrste prikradle črne minute, kar so turški prvaki izkoristili in tekmo v 14. minuti postavili v začetno izhodišče (7:7).

Izbranci Branka Tamšeta so nato uprizorili nov jurišni napad in v 20. minuti znova povišali na 12:9, nato pa znova popustili. V končnici prvega polčasa je domači vratar Miroslav Kocić zaklenil svoja vrata, njegovi soigralci pa so bili v napadu izjemno učinkoviti in v 29. minuti so jim Celjani pogledali v hrbet (12:13).

Miha Zarabec.
Miha Zarabec. FOTO: Miro Majcen

Igralci iz mesta ob Savinji so v začetku drugega polčasa zaigrali slabo, prvi gol so dosegli šele v peti minuti nadaljevanja, medtem pa zaostali za dva gola (13:15). V celjski igri je kapljalo in curljalo na vse strani, pri življenju jih je ohranjal vratar Urban Lesjak. Njegove bravurozne obrambe so dvignile ekipo, v 37. minuti je izenačila na 15:15, v 42. minuti pa po dveh zaporednih golih Litovca Povilasa Babarskasa povišala na 19:17.

V zadnji četrtini tekme so Celjani povsem zagospodarili na igrišču, makedonski reprezentant Nemanja Pribak je povsem omagal, s tem pa je ugasnila igra Bešiktaša. S poletno igro in hitrimi akcijami je njihova prednost konstantno naraščala, najvišja pa je znašala v 58. minuti (30:23).

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Razgor in Mlakar, oba sta dosegla po sedem golov.

Izid:

Bešiktaš - Celje 24:30 (13:13)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossonero.acm
19. 09. 2015 20.56
+5
Lepo,Celjani...drug tedn pa še Zg...ajd.
periot22
19. 09. 2015 20.49
+4
Hrvati lažejo ,sram jih je lahko srbom in madžarom ne sežejo niti do podplatov,hoteli so v evropo niso pa sposobni,spoštovat pravila!!!!!!!!!!!!
jejževamati
19. 09. 2015 19.56
+6
a da je pa prvič v rokometni ligi prvakov zaigral 16-letnik, pa ni treba pisat? Je bolš o tisti toustoritnci kardashian nabijat cel dan an? BRAVO DUBI.. SVAKA ČAST! :)