Drugi športi

Celje do prve lovorike v sezoni, knežji rokometaši osvojili slovenski superpokal

Slovenj Gradec, 02. 09. 2017 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski državni prvaki so v tekmi superpokala opravili z mariborskim Branikom in si tako priborili prvo lovoriko v tej sezoni, kljub močno spremenjeni zasedbi (32:25). To je že šesto zmagoslavje Celjanov v superpokalu.

Celje Pivovarna Laško
Celje Pivovarna Laško FOTO: Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili prvo lovoriko v tej sezoni. Slovenski državni in pokalni prvaki iz minule sezone so na današnji tekmi superpokala v Slovenj Gradcu premagali mariborski Branik z 32:25 (15:13). Celjski rokometaši so po letih 2007, 2010, 2014, 2015 in 2016 šestič zmagali na slovenskem superpokalu in osvojili prvo lovoriko v sezoni 2017/18. Na današnji tekmi v Slovenj Gradcu jim tekmeci iz Maribora niso bili kos, Celjani pa so po drugi pomembni zmagi v tem tednu - pred dnevi so v Rdeči dvorani ugnali tudi največje domače tekmece iz Velenja v regionalni ligi Seha - dokazali, da navzlic močno spremenjeni zasedbi - klub so poleti zapustili slovenski reprezentanti Blaž Janc, Miha Zarabec in Vid Poteko, dolgoletni kapetan Luka Žvižej, Srb Ivan Gajić, Litovec Povilas Babarskas in Brazilec Arthur Patrianova - nameravajo zadržati primat najboljših na slovenskih tleh.

Celjani so bili večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, strelsko razpoložena Aleksander Špende in Andris Celminš ter vratar Marin Đurica so jim povzročili veliko sivih las ter v 18. minuti zaostali za štiri gole (6:10). Izbranci Branka Tamšeta so svoj pravi obraz pokazali šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko so vidno popravili svojo igro v obrambi, v napadu pa našli ustrezne rešitve in z raznovrstno igro - med strelce se je v prvi polovici tekme vpisalo kar deset igralcev - počasi začeli dohajati tekmece. V 23. minuti so izenačili na 11:11, v 27. minuti po golu Igorja Anića prvič na dvoboju povedli s 13:12, najvišjo prednost pa so si priigrali tik pred odhodom na veliki odmor (14:12 in 15:13).

Celjani so v drugi polovici tekme imeli vse niti igre v svojih rokah, bojevitim Mariborčanom niso ponudili niti najmanjših možnosti za zmago. Vseskozi so imeli nadzor nad njimi, v 37. minuti so jim ušli na pet golov (20:15), nato pa postopoma večali svojo prednost. Najvišja je nekajkrat znašala deset golov. Tamše je s pogostimi menjavami vseskozi držal visok ritem, Mariborčani pa jim navkljub veliki želji in trudu niso bili kos. V celjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Kristijan Bečiri s petimi goli, v mariborski pa Andris Celminš s šestimi zadetki.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.