Drugi športi

Celjani v Zlatorogu do velike točke proti Kielu

Celje, 28. 11. 2015 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in nemškega Kiela so se v tekmi 9. kroga evropske lige prvakov razšli z neodločenim izidom 23:23 (14:14).

Varovanci Branka Tamšeta so bili na koncu celo blizu zmage nad eminentnim tekmecem.
Varovanci Branka Tamšeta so bili na koncu celo blizu zmage nad eminentnim tekmecem. FOTO: Damjan Žibert

Celjani so pred današnjim rokometnim posladkom upali na ponovitev leta 2012, ko so v Zlatorogu na kolena položili tedaj aktualne evropske prvake iz Kiela. Optimizem so gradili na izjemno dobri predstavi na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni proti zvezdniški ekipi, ko so v severnonemškem pristaniškem mestu brez točk ostali v sami končnici, na "revanši" v Celju pa so bili zelo blizu prvovrstni senzaciji.

Do velikega skalpa nad trikratnim evropskim in 20-kratnim nemškim prvakom so jih ločile malenkosti, po hudem boju pa so osvojili točko in prekinili niz sedmih porazov, ko so po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem padli v rezultatsko črno serijo ter dvakrat izgubili proti madžarskemu Veszpremu, po enkrat pa proti francoskemu PSG, Kielu, poljski Wisli iz Plocka, nemškemu Flensburgu in hrvaškemu Zagrebu. Celjani so bili večji del tekme ne le konkurenčni imenitnim tekmecem iz Nemčije, v nekaterih prvinah so jih celo zasenčili. Z bojevito obrambno predstavo na meji izključitve so dobro onemogočili največje nevarnosti za svoja vrata, pa tudi čuvaj mreže Ivan Gajić je hitro dosegel pravo delovno temperaturo in zaustavil nekaj težkih strelov. Njihova igra v napadu je bila zrela, potrpežljivo so čakali na izdelane akcije, ta strategija pa jim je prinesla tudi vodstvo, ki pa nikoli ni znašalo več kot dva gola.

Gostujoči strateg Alfred Gislasson je pred srečanjem zagotovo pričakoval zmago svojih varovancev.
Gostujoči strateg Alfred Gislasson je pred srečanjem zagotovo pričakoval zmago svojih varovancev. FOTO: Reuters

V domači igri se je malce zalomilo po minuti odmora Kiela, celjsko vodstvo 8:6 iz 15. minute pa se je po tekmečevem delnem izidu 4:0 spremenilo v zaostanek 8:10. Več kot šestminutni strelski post je prekinil Miha Zarabec, dvakrat pa so si domači priigrali tri gole zaostanka. A izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so sijajno odigrali končnico, z zadetki Gala Marguča, Žige Mlakarja in Tilna Kodrina pa na velik odmor odšli z neodločenim izidom (14:14).Celjani so slabo odprli drugi polčas, v njihovi igri je močno zaškripalo, prvi gol so dosegli šele v sedmi minuti nadaljevanja, ko je zadel Blaž Janc. Kiel jim je medtem ušel na tri gole (14:17), dodaten šok pa so Celjani doživeli v 38. minuti, ko sta ruska sodnika pokazala rdeči karton Blažu Blagotinšku zaradi grobega prekrška nad Joanom Canellasom.

A gostitelji navzlic zagrizeni in bojeviti predstavi niso popustili, vseskozi so iskali stik z gosti in ga tudi uresničili. Za igro v obrambi si zaslužijo najvišjo oceno, igra v napadu pa jim ni in ni stekla. V dvajsetih minutah nadaljevanja so dosegli le štiri gole, navzlic temu pa še vedno imeli izid, ki jim je še omogočal popoln preobrat (18:20).Zadnjih deset minut so začeli sijajno, dobro so izkoristili številčno premoč na igrišču in v 52. minuti izenačili na 20:20, po trdi igri pa tri minute kasneje z golom Šimeta Ivića celo povedli z 21:20. Še slabi dve minuti pred koncem so po golu Janca vodili s 23:22, V prelomnih trenutkih sta sodnika izključila Vida Poteka, a navkljub temu se niso predali. Ubranili so prvi napad Kiela in imeli priložnost za povišanja izida, a je Miha Zarabec iz težkega položaja zadel zunanji del mreže, Nemci pa so prek Runeja Dahmkeja dosegli izenačujoči gol.

V celjski ekipi sta Ivić in Janc dosegla po štiri gole, v gostujoči pa je bil najbolj učinkovit Ruhmke s petimi zadetki.

Izid:

Celje Pivovarna Laško - Kiel 23:23 (14:14)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
28. 11. 2015 20.41
+5
Sramotno sojenje v korist Kiela.