Drugi športi

Celjani v novo sezono s pomlajeno zasedbo, a z visoko začrtanimi cilji

Celje, 24. 08. 2017 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski rokometaši bodo čez slab teden dni zakorakali v novo tekmovalno sezono 2017/18, v kateri bodo zasledovali visoko začrtane cilje. Kljub močno spremenjeni zasedbi, v kateri ni več treh reprezentantov Mihe Zarabca, Blaža Janca in Vida Poteka, trener Celjanov Branko Tamše ostaja optimističen: "Želimo ohraniti status najboljšega v državi in hkrati čim dražje prodati svojo kožo v Evropi."

Najzvestejšim privržencem rokometašev Celja Pivovarne Laško nepozabni spomini še vedno segajo v magično leto 2004, ko so se takratni legendarni kapetan Dejan Perić in druščina veselili osvojitve naslova najboljšega rokometnega kolektiva na stari celini.

Trener celjske zasedbe Branko Tamše goji visoke ambicije pred začetkom nove sezone.
Trener celjske zasedbe Branko Tamše goji visoke ambicije pred začetkom nove sezone. FOTO: SEHA

Od takrat so se zadeve močno spremenile, Celjani ne razpolagajo niti s približno podobnim proračunom kot v svojih zlatih časih, zaradi česar je potrebno pred trenerjem Brankom Tamšetom sneti klobuk, saj se je po vsaki sezoni primoran soočiti s kruto realnostjo prodaje najboljših mož, po drugi strani pa se od njega in njegovih 'bojevnikov' vedno znova zahtevajo najboljši mogoči rezultati.

Nič drugače ne bo v novi sezoni, ki se z otvoritveno tekmo regionalne lige SEHA začne prihodnjo sredo, ko se bodo Celjani v slovenskem derbiju pomerili z velenjskim Gorenjem. Cilji, kot pravijo v celjskem taboru, ostajajo nespremenjeni. "Zavedam se, da je pred nami zelo težka in zahtevna sezona. Cilji morajo biti visoko postavljeni, le v tem primeru lahko zastavljene načrte tudi uresničiš. Zavedamo se, da bo zavoljo številnih kadrovskih sprememb znotraj naše ekipe vse cilje težko izpolniti, še posebej na mednarodni sceni, saj bomo imeli na nasprotni strani zares imenitne zasedbe z veliko večjim proračunom od našega. Za vse nas bo nova sezona velik izziv, najbolj pomembno pa je, da je pri nas prisotna velika želja, strast in vnema. Upam, da bomo v Celju naredili novo veliko zgodbo, ki si jo vsi želimo, hkrati pa v mednarodni prostor znova izstrelili kakšno novo rokometno ime," je na novinarski konferenci pred začetkom nove sezone povedal strateg rokometašev Celja Branko Tamše, ki se bo v nove izzive podal s pomlajenim moštvom in brez nosilcev igre iz preteklega obdobja Mihe Zarabca, Vida Poteka, Blaža Janca in Luke Žvižeja.

Celjane so okrepili krožni napadalec Igor Anić, srbski organizator igre Luka Mitrović, desni zunanji Branko Vujović in Španec Daniel Dušebajev. "Trenutna zasedba je sposobna izpolniti zastavljene načrte. Zavoljo neizkušenosti in številnih novih obrazov obstaja nevarnost, da bomo preveč nihali, a naredili bomo vse, da bo tega v naši igri čim manj. Od mladih igralcev je zelo težko zahtevati konstantno igro, v vsakem primeru pa naš glavni cilj ostaja naslov državnega prvaka, ki nam posledično prinaša nastop v elitni ligi prvakov," je optimističen novi kapetan celjske zasedbe David Razgor.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
24. 08. 2017 20.57
+1
Ok. srce lahko igra. Imena pri rokometu in sodnikih vlečejo. Navijam.
poserjemsenavas
24. 08. 2017 20.31
novi dresi pa pink barve. kdo si je pa to izmislil