Drugi športi

Celjani popustili v končnici

Mannheim, 13. 11. 2014 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 5. krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti nemškemu Rhein-Neckar Löwnu s 27:31. Celjska zasedba se bo v prihodnjem krogu ponovno pomerila z nemško ekipo.

Celjski rokometaši tudi v sedmi medsebojni tekmi niso premagali tekmecev iz Mannheima. Izbranci Branka Tamšeta so bili v sejemski dvorani v mestecu St. Leon-Rot v prvem polčasu ne le enakovredni, temveč celo boljši od favoriziranih gostiteljev, v drugi polovici druga polčasa pa niso zdržali ostrega ritma domačih rokometašev, tako da so doživeli četrti poraz v skupinskem delu lige prvakov v tej sezoni. Slovenski prvaki so na dosedanjih petih tekmah premagali le ruske Čehovske medvede, v obračunih proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju in madžarskemu Veszpremu pa so izgubili. Tekma se je začela po najslabšem možnem scenariju, Celjani so si že po pičlih petih minutah in zavoljo izključitve Blaža Blagitinška priigrali kar visok zaostanek treh golov (1:4). A slovenski prvak se je v nadaljevanju dobro zoperstavil prvemu jurišnemu valu mednarodne pisane nemške zasedbe, v nadaljevanju je z veliko boljšo obrambo gostitelja tekme prisilil v številne tehnične napake in strele iz neizdelanih položajev ter po golu Ivana Sliškovića v 13. minuti tekmo postavil v začetno izhodišče (6:6).

Branko Tamše je lahko zadovoljen z igro svojih varovancev vse do petnajst minut pred koncem tekme ...
Branko Tamše je lahko zadovoljen z igro svojih varovancev vse do petnajst minut pred koncem tekme ... FOTO: Damjan Žibert

Rhein-Neckar Löwen je Celju v naslednjih treh minutah - ob izključitvi Sliškovića - ponovno ušel za tri gole (7:10), a zasedba iz mesta ob Savinji je odgovorila z enako mero, po delnem izidu 3:0 je ponovno ujela priključek in izenačila na 10:10. A Celjani se s tem niso zadovoljili, v 24. minuti so izpeljali bliskovit nasprotni protinapad in prek Blaža Janca prvič na dvoboju povedli z 12:11, le minuto kasneje pa je David Miklavčič realiziral (pol)protinapad za vodstvo s 13:11. Lep pogled na semafor je bil plod dobre obrambe in razpoloženega vratarja Matevža Skoka, ki je v prvem polčasu zbral devet obramb, o tem zgovorno priča dejstvo, da Celjani od konca 21. do začetka 28. minute sploh niso prejeli zadetka, na odmor so zasluženo odšli z dvema goloma prednosti (15:13).

Tamše, sicer velik ljubitelj nemških gladiatorskih rokometnih bojev, je do potankosti analiziral vse slabosti Rhein-Neckar Löwna, njegovi varovanci pa so v prvem polčasu vse njegove napotke v celoti izpolnili. V začetku druge polovice tekme so svojo prednost - navkljub dvema izključitvama Šimeta Ivića - nekajkrat povišali na +3 in do 40. minute parali živce domačim gledalcem in rokometašem. V zadnji tretjini tekme so nekoliko popustili, enostavno jim je zmanjkalo moči, izbranci nekdanjega danskega reprezentanta Nikolaja Jacobsena pa so predvsem uveljavili svojo "kadrovsko širino". Za nameček je pravo delovno temperaturo dosegel tudi v prvem polčasu dokaj "nevidni" znani danski vratar Niklas Landin, Celjani pa so v 52. minuti zaostali za tri gole (23:26). Po Tamšetovi minuti odmora so znižali na 25:26, za kaj več pa niso imeli moči.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec s petimi goli, Blaž Janc in Šime Ivić sta jih dosegla po štiri.

Izid:
Rhein-Neckar Löwen
- Celje Pivovarna Laško 31:27 (13:15)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.