Drugi športi

VIDEO: Celjani pričakovano praznih rok

Celje, 15. 11. 2015 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/M.F.
Komentarji
2

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 7. kroga Lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti madžarskemu Veszpremu s 27:30. Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala prav na Madžarskem.

Več videovsebin
  • Vid Poteko po novem celjskem porazu
    00:42
    Vid Poteko po novem celjskem porazu
  • Trener Celjanov Branko Tamše po tekmi proti Veszpremu
    01:54
    Trener Celjanov Branko Tamše po tekmi proti Veszpremu
  • Gašper Marguč se je z Veszpremom vrnil v Zlatorog
    02:03
    Gašper Marguč se je z Veszpremom vrnil v Zlatorog
  • Miha Zarabec po porazu proti madžarskemu Veszpremu
    02:02
    Miha Zarabec po porazu proti madžarskemu Veszpremu

Celjski zasedbi se znova ni izšlo na mednarodnem prizorišču, v elitni skupini A lige prvakov je doživela že šesti poraz v nizu. Po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem iz Istanbula je nanizala verižne poraze proti hrvaškemu Zagrebu, poljski Wisli iz Plocka, nemškima Flensburgu in Kielu, francoskemu PSG in danes Veszpremu. Proti madžarskemu moštvu ima silno negativno statistiko, na dosedanjih enajstih medsebojnih dvobojih je doživela kar devet porazov, premagala ga je le leta 2007, tega leta je z njim tudi igrala neodločeno. Slovenski prvak bo v prihodnjem krogu gostoval pri naših vzhodnih sosedih, do reprezentančnega premora zavoljo januarskega evropskega prvenstva na Poljskem pa ga nato čakata še domači obračun s Kielom (28. november) in gostovanje pri PSG (6. december). Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so dvoboj s tradicionalnimi tekmeci iz Veszprema, kjer mrgoli nekdanjih celjskih igralcev - Slovenec Gašper Marguč, Hrvati Ivan Slišković, Mirko Alilović in Renato Sulić, Madžar Mate Lekai in Bošnjak Mirza Terzić - porazno odprli, že po petih minutah so si priigrali tri gole zaostanka, primanjkljaj pa bi bil lahko še višji, a je domači vratar Ivan Gajić zaustavil dve 100-odsotni priložnosti iz nasprotnih napadov.

Luka Žvižej
Luka Žvižej FOTO: Miro Majcen

Celjani tudi v nadaljevanju niso našli načina, da prebijejo tekmečev visok obrambni blok. Že igra v obrambi jim je vzela veliko energije, enakega napora pa so bili deležni tudi v napadu. Rokometaši iz Veszpreme so s pridom izkoristili vse te telesne pomanjkljivosti domačih igralcev v višini in moči, Celjani pa so si po vsega sedmih minutah priigrali pet golov zaostanka (1:6). Polna dvorana Zlatorog je nemoč celjskih rokometašev - z redkimi prebliski - gledala celoten prvi polčas. Domači organizator igre Miha Zarabec se proti gostom ni znašel, v prvem polčasu je iz igre metal 0:7, skupaj s svojimi soigralci pa je vseskozi capljal za dobro selekcionirano madžarsko zasedbo, pri kateri sta manjkala Šved Andreas Nilsson in Nemec Christian Zeitz. Najvišji primanjkljaj v golih so si gostitelji priigrali v 20. minuti (5:13), na velik odmor pa odšli z zaostankom šestih zadetkov (11:17).

V drugi polovici tekme v domači igri ni bilo premikov na bolje, imenitni gosti so vseskozi imeli škarje in platno v svojih rokah, navzlic dokaj racionalni predstavi so že v kali zatrli vse poskuse gostiteljev po morebitnem preobratu. A ta na današnji tekmi enostavno ni bil možen, madžarski prvak je bil za razred ali dva boljši, slovenski pa nemočen, kot že dolgo časa ne. V 52. minuti je zaostajal za osem golov (20:28), končni izid pa je bil le "lepotni popravek" in plod ležerne igre gostujočih rokometašev.

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Luka Žvižej s šestimi goli, dva manj sta dosegla Žiga Mlakar in Miha Zarabec.

Izid:

Celje Pivovarna Laško - Veszprem 27:30 (11:17)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PALAGRUŽA
16. 11. 2015 07.58
+5
Prebiram jutarnje ponedeljkovo DELO! ¨Dvorana ZLATOROG polna - pokala po šivih, toda niti z besedico ni omenjeno, da je bilo POLOVICO dvorane Mađarskih fanatičniih navijačev! Celjani bili v manjšini in bili na učni uri ŠOLE ROKOMETA! VIP-tribuna, kjer sedijo zastojnkarji je za čuda na pol prazna! ZAKAJ? A primanjkuje PIRA KOZOROG? V Santani je na zalogi dovolj HEINEKENA? Na bruhanje mi gre, ko berem poročila z tekem! Pišete, kakor, da smo slepa publika! Ja počasi se bo treba sprijazniti z resnico!
PALAGRUŽA
15. 11. 2015 19.00
+7
O tekmi ne bom pisal! Ker Celjski fantje hitro zamerijo! So le velike zvezde! Ampak o PUBLIKI! POL DVORANE MAĐAROV, KI FANATIČNO NAVIJAJO 60 MINUT! Tudi pred tekmo in po tekmi v krogu dvorane, so Mađarski navijači pravi, brez najmanjših neumnosti! Ostala polovica so "Celjski upokojenci" ki nemo opazujejo dogajanje in so veseli, da sedijo na toplem v dvorani! Takšna je slika Celja danes - brez zamere!