Drugi športi

Cehte poudarja: Vselej mi je bilo v čast igrati za Slovenijo!

Ljubljana, 12. 04. 2016 06.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaš dubajskega Al Shababa Klemen Cehte je rešil klubski status pri dubajskem Al Shababu in poudarja, da mu je bilo vselej v veliko čast igrati za dres s slovenskim grbom. To je dokazal tudi v Katarju (SP), kjer je nastopil kljub poškodbi in 'vajo ponovil' na Poljskem (EP).

Klemna Cehteta je v Dubaju obiskal njegov agent Andrej Beliš (desno) in mu pomagal pri reševanju klubskega statusa.
Klemna Cehteta je v Dubaju obiskal njegov agent Andrej Beliš (desno) in mu pomagal pri reševanju klubskega statusa. FOTO: 24ur.com
Začetek priprav slovenske rokometne reprezentance na olimpijski kvalifikacijski turnir na Švedskem sta zaznamovala selektor Veselin Vujović in levi zunanji igralec Klemen Cehte. Kdo se komu ni oglašal na komunikacijsko orodje skype, ta hip ni pomembno. Na eni strani je ključno, da so si Slovenci zagotovili vozovnico za nastop na olimpijskem turnirju v Riu de Janeiru, na drugi, da je Klemen Cehte rešil svoj klubski status in bo tudi prihodnjo sezono nosil dres dubajskega Al Shababa. Poudarja, da ni bilo nikoli sporno njegovo prihajanje na zbore reprezentance in, da mu je bilo vselej v veliko čast nositi dres s slovenskim grbom.

"Mislim, da sem to dokazal pred evropskim prvenstvom, ko sem treniral poškodovan, tudi odpotoval na Poljsko, čeprav se je vedelo, da poškodba komolca ni ravno nedolžna,“ je za 24ur.com povedal levi zunanji rokometaš, ki je tudi na svetovno prvenstvo v Katar pripotoval poškodovan, stisnil zobe in po svojih najboljših močeh, kolikor je bilo pač mogoče, pomagal soigralcem do rezultata. Prav zaradi poškodbe kolena takrat ni bil del zasedbe od samega začetka turnirja v Dohi, ampak se je izbrani vrsti pod taktirko Borisa Denića priključil v samem zaključku tekmovanja.

10 dni in 4 tekme
Čeprav si je Vujović nadvse želel, da bi Cehte pomagal izbrani vrsti na olimpijskih kvalifikacijah, Krčana v domovino ni bilo. Razlog je tičal v izjemno gostem sporedu tekem Al Shababa. V desetih dneh so odigrali kar štiri. S povsem enakim razlogom je kvalifikacijski turnir bil primoran izpustiti tudi tunizijski reprezentant Hedoui Slim, sicer član katarskega Al Arabija. Na bližnjem vzhodu pa si očitno zelo prizadevajo, da bi v prihodnjih sezonah imeli še bolj kakovostno tekmovanje. Tako je 2-letno pogodbo z dubajskim Al Ahlijem sklenil Goran Bogunović. Hrvat, ki je denimo z nemškim Flensburgom osvojil naslov evropskih klubskih prvakov, na športni poti pa nosil tudi dres koprskega Cimosa. Torej tudi v Perzijskem zalivu ne iščejo več odsluženih tujcev, ampak si želijo vrhunskih rokometašev. 
Nekdanji član Kopra Goran Bogunović bo prihodnji dve sezoni nosil dres dubajskega Al Ahlija.
Nekdanji član Kopra Goran Bogunović bo prihodnji dve sezoni nosil dres dubajskega Al Ahlija. FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grega77
12. 04. 2016 21.39
+1
Isto sranje kot pri košarki....bi pa nebi pa bi če je kako veliko tekmovanje.....sramota....
minimall
12. 04. 2016 14.23
-1
cilja na to da dobi Katarski potni list €€€
Doktor333
12. 04. 2016 12.52
+10
Aja zdej k so se kvalificirali na OI RIO, zdej pa pišete kak je imel težek razpored tekem, no noo... CEHTE VSAJ ODZVAL BI SE NA SELEKTORJEV KLIC....ALI PA POKLICAL NAZAJ! Zdaj pa olepšavate zadevo! JASNO JE DA SE NI HOTEL JAVIT KER NI HOTEL IGRAT IN NI VERJEL V NAPREDOVANJE SLO REPREZENTANCE! VSAK KI LJUBI SVOJO DOMOVINO IN HOČE ZA NJO IGRAT SE BO ODPOVEDAL KLUBSKIM TEKMAM IN PIKA! Bedak!
expert100
12. 04. 2016 18.56
doktor333, točno tako, lahko igra za državo, kjer je glavnega pomena denar in lahko kupijo take kot so Cehte, brez srca in spoštovanja do svoje države. Uživaj v Katarju dokler lahko, ko pride mlajši, boljši te zamenjajo kot izrabljeno cunjo.
24kurchi
12. 04. 2016 09.40
+14
aaaa, bi šel u Rio???? boš po TV skupaj z menedžerjem gledal... :))