Drugi športi

Čeh Filip Jicha po osmih letih iz Kiela v Barcelono

Barcelona, 18. 08. 2015 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Filip Jicha, ki ga je leta 2010 Svetovna rokometna zveza (IHF) imenovala za najboljšega rokometaša na svetu, bo v novi sezoni igral za aktualnega evropskega prvaka Barcelono. Češki rokometaš je za devetkratnega evropskega prvaka podpisal štiriletno pogodbo.

Filip Jicha
Filip Jicha FOTO: Aljoša Kravanja

Eden najboljših rokometašev na svetu, 33-letni Filip Jicha, ki je v osmih letih igranja v Kielu dvakrat osvojil ligo prvakov (2010, 2012), sedem naslovov nemških prvakov in pet pokalnih naslovov Nemčije, zapušča nemškega rokometnega velikana. Levi zunanji igralec iz Plzna bo kariero nadaljeval v aktualnem evropskem prvaku Barceloni. "Zelo sem hvaležen, da sem lahko osem let igral za enega najboljših klubov na svetu. S Kielom sem doživel najlepše trenutke v svoji karieri in ponosen sem, da sem bil kapetan te ekipe. Vendar je prišel čas za slovo. V Barceloni bom imel na voljo več časa za regeneracijo, prav tako bom imel tudi več časa za svojo družino, kar je bil eden od pomembnih razlogov za mojo odločitev. Vodstvu Kiela sem hvaležen, da smo našli najboljšo rešitev zame, za klub in za mojo družino," je ob slovesu povedal Jicha, ki je v Kiel prišel iz Lemga, pred tem pa je igral še za švicarsko ekipo St. Gallen, Duklo iz Prage in Slavio iz Plzna.

Barcelona naj bi zanj plačala 750 tisoč evrov odškodnine, na ta način pa naj bi vsaj delno pokrila odhod Nikole Karabatića v francoski PSG.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zimzelen 1
19. 08. 2015 02.39
Vse ostale novice so pomembne, torej Jicha, Bosanci osvojili košarkarško krono...Kaj pa naši mladi rokometaši, ki igrajo polfinale. Ne to pa ne napišete. V SLoveniji bolj cenimo druge kot sebe.
rambek
18. 08. 2015 22.46
Vseeno dobro. Ce bi se ostala karbatic in nagy. Ter bi se prisel kak duvnjak hansen omeyer inpd najvecja imena bi bili nepramegljivi.