Drugi športi

Čavić napovedal slovo bazenom

Beograd, 24. 08. 2012 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Srbski plavalni šampion Milorad Čavić je sklenil, da konča uspešno športno pot. Srebrni olimpijec iz Pekinga si je že zastavil nove življenjske cilje.

Konec tekmovalne športne poti je napovedal najboljši srbski plavalec Milorad Čavić, ki je na olimpijskih igrah pred štirimi leti v Pekingu osvojil srebrno kolajno na 100 m delfin, letos v Londonu pa je ostal brez odličja, čeprav je bil zelo blizu. Najbolj slaven in hkrati najbolj boleč trenutek njegove kariere je bil vsekakor olimpijski finale na igrah v Pekingu, ko je za pičlo stotinko zaostal za serijskim zmagovalcem Američanom Michaelom Phelpsom, ki je prav tako po letošnjih olimpijskih igrah v Londonu napovedal slovo tekmovalnim bazenom. Srbska plavalna zveza se je takrat pritožila zaradi težav z elektronsko tablo, ki, čeprav je bil hitrejši, ni zaznala dotika srbskega plavalca, a brez uspeha.

Milorad Čavić
Milorad Čavić FOTO: Damjan Žibert

"Moj vsakdanjik so bolečine v hrbtenici, tako da si pomagam s protibolečinskimi tabletami. Čeprav se še vedno želim vrniti v bazene, pa ostajam realen, ker se zavedam, da nimam več kaj dosti ponuditi. Zdaj me čaka še podpis pogodbe, s katero bo moj odhod v športni pokoj dokončen. Prišel sem do konca poti, napočil je čas, da nadaljujem z normalnim življenjem," je na današnji novinarski konferenci v Beogradu dejal izvrstni srbski plavalec, ki ima precejšnje ambicije tudi v nešportni karieri. "Moja velika želja je, da bi enkrat postal minister za šport, če se mi bo seveda ponudila takšna priložnost. Še naprej bi rad ostal povezan s športom, saj menim, da lahko pomagam pri nadaljnjem razvoju plavanja v Srbiji. Prizadeval si bom tudi za ustanovitev plavalne akademije v Beogradu, ki bi lahko luč sveta ugledala že s 1. januarjem in bi se pozneje razširila na območje celotne države," je še dejal 28-letni Čavić, ki se je rodil v kalifornijskem Anaheimu. Ne preseneča, da bi se plavalec rad preizkusil tudi v pisateljski vlogi s pisanjem avtobiografije o življenju v Srbiji iz zornega kota "enega tujca".

"Verjamem, da sem dovolj nadarjen za pisanje. Veliko tega sem doživel, tako padcev kot uspehov in dopinških kontrol," je še nadaljeval Čavić, ki je zelo razočaran, ker je v Londonu ostal brez kolajne. "V Beogradu sem treniral z Rusom Korotiškinom, vendar ko sem videl njegov trening z utežmi, sem dojel, da nisem telesno dovolj močan za London. Kljub temu sem se prebil v finale, kar je neverjeten uspeh. Pričakoval sem, da bom izboljšal svoj čas, vendar pa nazadnje nisem bil dovolj hiter," je še dejal. Predsednik srbskega združenja bank Veroljub Dugalić je Čaviću ob slovesu od bazenov podaril veliko uokvirjeno fotografijo z njegove zadnje tekme na OI v Londonu s povednim naslovom Poslednji skok.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.