Drugi športi

Čarmanovi osmo mesto, Mankoč v finalu na 50 delfin

Carigrad, 14. 12. 2012 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska plavalka Anja Čarman je svetovno prvenstvo v kratkih bazenih v Carigradu končala z osmim mestom na 200 hrbtno. Finale na 50 delfin si je priplaval še Peter Mankoč.

Plavalka kranjskega Triglava Anja Čarman je na svetovnem prvenstvu v Carigradu osvojila osmo mesto na 200 hrbtno. Z velikim naskokom je zmagala Ukrajinka Darina Zevina pred Američanko Bonnie Brandon. "Celo tekmo je bilo težko. Zjutraj sem plavala sproščeno, finali pa mi veliko pomenijo in zato sem se verjetno kar malo zakrčila," je menila 27-letna plavalka, zadovoljna s prvim finalom na SP v karieri, a ni skrivala, da si je na tekmi želela več od osmega mesta: "V finale sem prišla tretja in seveda si potem želiš plavati čim bolje in si priboriti čim višje mesto. Teh visokih pričakovanj in vloge favoritinje nimam rada. Najbolje plavam, kadar se od mene ne pričakuje nič in lahko presenetim, čeprav sem tukaj presenetila že s samim finalom."

Anja Čarman
Anja Čarman FOTO: Damjan Žibert

Dosežek 2:05,62 ni bil slab, a je bila dopoldan Gorenjka sedem desetink sekunde hitrejša in osnovni cilj je bil še boljši dosežek, s katerim je bilo dosegljivo najmanj četrto mesto, ob osebnem rekordu tudi boj za bron. "Preveč sem dvignila frekvenco, zjutraj pa sem plavala na dolgo. Če sem nervozna, kaj spremenim, potem pa se vse skupaj zalomi," je razlagala Čarmanova, vesela visoke uvrstitve, a nezadovoljna s svojim plavanjem. Tekmo je prepričljivo dobila Ukrajinka Zevina, prav tako je bila zanesljivo druga Brandonova, za bron pa so se spopadle ostale tekmice.

Mankoč v finalu
V finale na 50 delfin pa se je prebil ilirijan Peter Mankoč. Mankoča tako čaka dvojni program, saj bo nastopil tudi v predtekmovanju na 100 mešano, kjer pričakuje napredovanje v polfinale. V isti disciplini bo nastopil tudi Radovljičan Robi Žbogar. Svetovni podprvak na 100 prsno Damir Dugonjić in triglavan Emil Tahirović bosta nastopila na 50 prsno, velenjska mladinka Nastja Govejšek pa na 50 prosto.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

498983
14. 12. 2012 22.41
+1
Saj naši športniki so edini, ki trenutno Slovenijo pozitivno predstavljajo!!! Ambasadorji in to uspešni! Upam samo, da jim bodo tokrat pravo zastavo izobesili, sram jih je lahko!!!