Drugi športi

Brook bo na spektaklu leta v Londonu boksal na krilih energije navijačev, Golovkin pa obljublja veliko drame

London, 07. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V enem najbolj zanimivih obračunov letošnjega leta se bosta v londonski areni O2 za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji po različici WBC, IBF in IBO pomerila do sedaj neporažena branilec naslova Genadij Golovkin in izzivalec Kell Brook. Prenos na VOYO v soboto ob 20. uri.

V soboto se obeta boksarski spektakel, ki ga ne gre zamuditi. Prenos na VOYO.
V soboto se obeta boksarski spektakel, ki ga ne gre zamuditi. Prenos na VOYO. FOTO:

Za izzivalca Kella Brooka bo to prva borba v srednji kategoriji (do 72,6 kg), potem ko je pred tem nastopal v lažji, velterski kategoriji (do 66,7 kg). Presedlanje v težjo kategorijo je za Britanca zahtevalo drugačno pripravo na borbo. "Vadil sem z višjimi fanti za ta obračun. Vzdržujem dodatno moč in hitrost obenem. Komaj čakam, da se preizkusim v srednji kategoriji," je na spektakularni predstavitvi v Londonu, kjer se je zbrala nepregledna množica oboževalcev boksa, povedal Brook. "To so moji ljudje, to so moji navijači. Prišli so, da v soboto doživijo čudovito noč. Iz teh ljudi črpam moč in to je to, kar si želim početi. To, kar čutim zdaj, je čudovito. Vsak dan sem korak bliže k nečemu zelo posebnemu," je še dodal Britanec.

"Trdo treniram vsak dan in čutim, da pišem zgodovino v tem obračunu. To bo zame čudovit obračun. Pripravljen sem," je sporočilo Brooka pred obračunom s štiri leta starejšim nasprotnikom Genadijem Golovkinom. Ta v svojem redkobesednem slogu napoveduje: "Spoštujem oboževalce boksa in moje privržence. To je velik dogodek za Veliko Britanijo. To je najverjetneje največji spektakel tako zame kot za Brooka." In kje Kazahstanec, ki sicer zadnja leta živi v ZDA, vidi ključ do uspeha na sobotnem spektaklu, ki ga bomo od 20. ure dalje prenašali na VOYO? "Različni udarci so seveda ključ do uspeha. Kell izgleda dobro. To je nova kategorija za njega. Videli bomo, kako se bo znašel. Obljubim vam lahko le veliko drame," je dodal Golokvin, ki slovi po izjemno močnih udarcih. In od kje prihajajo? "To je genetika. Hvala bogu, hvala staršem. In seveda hvala moji ekipi,'' je zaključil 34-letnik. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kure bedne
07. 09. 2016 13.20
+0
Kdo sploh gleda voyo??????
maj1908
07. 09. 2016 20.15
+2
Ja očitno tudi tisti, ki spramljajo boks :)