Drugi športi

Bronasti rokometaši pripravljeni na 'misijo' Nemčija, ranjena velesila, ki je Slovenija ni premagala že lep čas

Ljubljana, 01. 05. 2017 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo danes zbrala v Ljubljani in opravila krajše priprave za kvalifikacijski tekmi z Nemčijo za uvrstitev na evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018. Prva tekma bo v sredo, 3. maja, v Ljubljani, druga pa v soboto, 6. maja, v Halleju

Na nedavnem svetovnem prvenstvu v Franciji je Veselin Vujović s fanti prišel do zgodovinskega uspeha, potem ko so Slovenci v tekmi za tretje mesto premagali Hrvate.
Na nedavnem svetovnem prvenstvu v Franciji je Veselin Vujović s fanti prišel do zgodovinskega uspeha, potem ko so Slovenci v tekmi za tretje mesto premagali Hrvate. FOTO: Damjan Žibert

Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović na bližnjih tekmah ne bo mogel računati na pomoč Vida Kavtičnika in Darka Cingesarja, ki sta poškodovana. Potem ko se je odpovedal uslugam Uroša Zormana in Deana Bombača bodo nastalo vrzel skušali zapolniti Primož Prošt, Staš Skube, Žiga Mlakar in Simon Razgor, na Vujovićevem seznamu pa so bolj ali manj vsi igralci, ki so osvojili bronasto odličje na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji. Slovenija je na uvodni kvalifikacijski tekmi v Velenju premagala Švico, na drugi pa v Lizboni remizirala s Portugalsko. Po dveh odigranih tekmah je v vodstvu Nemčija s štirimi točkami, Slovenija jih je zbrala tri, Portugalska eno, Švica pa je brez točk.

V slovenskem taboru so veseli, da so za sredino tekmo v Stožicah prodali že prek 8.500 vstopnic, selektor Vujović pa je pred obračunom z Nemčijo dejal: "Nemci so zelo zahtevni tekmeci. Na dosedanjih tekmah jih še nismo premagali, poleg tega pa zaradi poškodb ne bomo mogli računati Kavtičnika, Cingesarja in najverjetneje tudi Gabra, torej tri ključne igralce v obrambi. To ne pomeni, da smo slabi, smo pa oslabljeni. Vseeno moramo verjeti, da smo resna reprezentanca in biti agresivni, prav tako pa ne smemo v svoji dvorani pustiti, da Nemci prevzamejo pobudo. Igrati moramo hrabro in taktično dobro." V odsotnosti poškodovanega Kavtičnika in Uroša Zormana - slednjega Vujović ni poklical na priprave in je razočaran že končal svojo reprezentančno zgodbo - bo vlogo kapetana prevzel Marko Bezjak, ki do najmanjših podrobnostih pozna nemški rokomet, med drugim je tudi član Magdeburga.

"Veseli smo, da se spet vidimo, prav tako pa smo zelo motivirani in že komaj čakamo sredin dvoboj proti Nemcem. S pripravo na tekmo smo začeli že na prvem treningu, na katerem smo preizkusili par kombinacij za igro in mislim, da bomo na preostalih vse skupaj le še izpili. Pričakujem, da bomo v polnih Stožicah in našimi glasnimi navijači, ki nam bodo dali veter v hrbet, prikazali borbeno predstavo in zmagali," je dejal Bezjak.

Slovenska izbrana vrsta bo zadnji kvalifikacijski tekmi igrala čez dobra dva meseca, najprej bo 14. junija gostovala v Švici, dva dni kasneje pa jo čaka še domača tekma s Portugalsko. Na EP se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci iz skupine 5.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
01. 05. 2017 13.00
+3
Če bo "Vujo" pravi in bo pripravil igralce tako kot za zadnje prvenstvo, da naj igrajo kot ekipa, da so dvolj dobri, da so eni najboljših itd. potem se nimamo kaj za bat. Proti Nemcem se sicer lahko obrne tako ali drugače, ampak napredovanje na EP, če bodo naši vsaj solidni, sploh ne bi smelo biti vprašljivo proti Švici in Portugalski. Gremo Slovenija na EP na Hrvaško, upajmo, da s prvega mesta v skupini, in potem na Hrvaškem po medaljo. Dobri ste, mi smo zvami v dobbrem in slabem. Slovenija!