Drugi športi

Bregar zamenjal Bonovo na čelu ženske rokometne reprezentance

Ljubljana, 16. 09. 2015 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člani predsedstva Rokometne zveze Slovenije so na seji v Ljubljani z mesta selektorice ženske članske reprezentance razrešili Marto Bon in na njeno mesto imenovali Uroša Bregarja.

Marta Bon
Marta Bon FOTO: Damjan Žibert
"Lahko potrdim, da sem presenečena nad to odločitvijo. A v tem poslu sem že dolgo časa, so trenerji, ki so že bili zamenjani, pa tudi tisti, ki še bodo, če se pošalim," je uvodoma dejala Marta Bon, nato pa dodala. "Na svoje delo sem ponosna. Pod mojim mandatom je reprezentanca dosegla dve tretjini zmag in premagala izbrane vrste, ki so na jakostni lestvici veliko pred nami, kot so denimo Španija, Srbija in Makedonija. Reprezentanci in ženskemu rokometu v Sloveniji želim nadaljnji vzpon in razvojno pot, odgovornost pa je velika na vseh akterjih." Njen naslednik, 36-letni ljubljanski trener madžarske ženske prvoligaške ekipe iz Vaca Uroš Bregar, je bil v minulem selektorskem obdobju najtesnejši sodelavec Bonove na reprezentančni in klubski sceni pri Krimu Mercatorju, pred letošnjim odhodom na Madžarsko pa je bil pomočnik Indiri Kastratović pri makedonskem Vardarju iz Skopja.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

Za Bregarja bo to prva samostojna reprezentančna preizkušnja na članski sceni, izjema je le predkvalifikacijski turnir v Apeldoornu iz leta 2012 za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2013, ko je Slovenijo popeljal do dveh zmag proti Avstriji in Izraelu ter izgubil proti Nizozemski. Tedaj je bila Bonova že ustoličena na mesto slovenske selektorice, a je bila pogodbeno še vedno vezana na švicarsko izbrano vrsto. Slovenska ženska reprezentanca bo prvo akcijo imela v prvi polovici letošnjega oktobra. V okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Švedskem se bo najprej 7. oktobra v Umagu pomerila s Hrvaško, tri dni kasneje pa bo v Ljubljani gostila Črno goro. V kvalifikacijski skupini 4 nastopa tudi Makedonija, na sklepni turnir pa se bodo poleg gostiteljice evropskega prvenstva uvrstile prvo- in drugouvrščene izbrane vrste ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin.

Slovenska ženska reprezentanca je nazadnje na velikem turnirju nastopila leta 2010, ko je na evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem zasedla zadnje, 16. mesto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dajns
16. 09. 2015 15.49
+1
marta ima fajn dekolte