Drugi športi

Bregar: Verjamemo v preboj v četrtfinale

Ljubljana, 27. 01. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima na gostovanju pri evropskih podprvakinjah, igralkah madžarskega Györija, začenjajo drugi del lige prvakov. Prvega so opravile odlično, v svoji skupini so kar nekoliko presenetljivo zasedle prvo mesto, zdaj pa bodo v skupini 2 na tekmah z Györijem, Midtjyllandom in Bukarešto lovile četrtfinale.

Uroš Bregar s svojimi varovankami.
Uroš Bregar s svojimi varovankami. FOTO: Facebook
Pred nadaljevanjem posebej optimistične niso, razpoloženje so jim pokvarile številne poškodbe, ki so jih doletele med odmorom zaradi evropskega prvenstva, a zaloga točk je vseeno dovolj velika - Ljubljančanke so v drugi del prenesle šest točk (iz njihove skupine Larvik štiri, Esbjerg pa dve), tako da verjamejo, da lahko s kakšnim presenečenjem pridejo do četrtega mesta v skupini in uvrstitve med najboljši osem reprezentanc. "Ponosen sem, da smo se uvrstili med najboljših 12 ekip v ligi, da smo na tribune vrnili gledalce, kar je za klub velik uspeh. Kot vsak športnik in trener pa si seveda želim, da se bi naše zmage nadaljevale. A zavedam se, da bo to zelo težko, saj bomo v nadaljevanju igrali z res najboljšimi ekipami, med katerimi sta evropski prvak in podprvak. Odmor nam ni koristil, izgubili smo nekaj trenažnega procesa. Kar nekaj igralk se je poškodovalo, a nič ne de, moja naloga je, da ekipo pripravim maksimalno, da dekleta, ki jih imam na razpolago, taktično pripravim, da bi pokazale svoj maksimum. Kaj bo ta maksimum pomenil, pa bomo šele videli. Menim, da imamo več možnosti na domačih tekmah, doma igramo precej bolje kot v gosteh. Koliko točk bo zadostovalo za uvrstitev v četrtfinalu pa težko rečem, lahko dve, lahko štiri, če bodo nam šli rezultati na roko, lahko tudi nobena," je pred nadaljevanjem lige dejal trener Ljubljančank Uroš Bregar, ki v zadnjem času ni mogel računati na poškodovane Elizabeth Omoregie, Polono Barič, Tamaro Georgijev in Valentino Blažević, najbrž bo vse vsaj na začetku lige moral pogrešati.

Mirjeta Bajramoska bo močno orožje krimovk na zunanjih pozicijah v nadaljevanju Lige prvakinj.
Mirjeta Bajramoska bo močno orožje krimovk na zunanjih pozicijah v nadaljevanju Lige prvakinj. FOTO: Miro Majcen

Zato pa je v ekipo vrnil Nino Zulić, priključil pa ji je tudi nekatere mladinke. Krimovke svojo pot v drugem delu začenjajo v Györu, zavedajo se, da so njihove možnosti na Madžarskem majhne. "Mislim, da ima slovenska moška reprezentanca več možnosti v polfinalu s Francijo kot mi v Györu. Madžarke so ženski rokometni Real Madrid, praktično na vseh mestih so pokrite z najboljšimi evropskimi igralkami, ki jih ni potrebno podrobno predstavljati. Mogoče so najslabše na krilih, a to ne pomeni, da so tam slabe. V vseh fazah igre so na visoki ravni, deluje jim obramba, napad, protinapad. S psihološkega vidika bo to najlažja tekma, igrali bomo proti prvem favoritu skupine, s sproščenostjo in borbenostjo se bomo poskušali tekmicam kar se da dobro upirati," je svoja pričakovanje pred odhodom na Madžarsko predstavil Bregar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.