Drugi športi

Brazilski odbojkarji bodo gostovali v Ljubljani

Ljubljana, 18. 08. 2015 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v pripravah za oktobrsko evropsko prvenstvo odigrala nekaj tekem z reprezentancami svetovnega vrha, po atraktivnosti pa zagotovo izstopata obračuna s trikratnimi svetovnimi in dvakratnimi olimpijskimi prvaki Brazilci, v zadnjih letih najboljšo reprezentanco na svetu.

Zadovoljstva ob prihodu reprezentance Brazilije ne skriva selektor Andrea Giani, ki bo svoje odbojkarje, po dveh tednih premora, ki jim ga je namenil po zmagi na zaključnem turnirju evropske lige, znova zbral 1. septembra in jih začel pripravljati na oktobrsko evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji. Izbranci Bernarda Rezendeja bodo v Ljubljani gostovali 9. in 10. septembra.

"Gostiti eno najmočnejših in najtrofejnejših reprezentanc vseh časov, ki jo vodi eden največjih odbojkarskih strokovnjakov, je velika čast, zadovoljstvo in privilegij. Gre za izjemno promocijo odbojke in slovenske odbojkarske reprezentance na domačih tleh, obenem pa bomo dobili priložnost, da se pomerimo z eno od ekip, ki odbojko igrajo na najvišji ravni. Tekmi z Brazilijo bosta pomembni tudi zato, ker s tem začenjamo boje s trenutno najboljšimi ekipami na svetu, ki bodo zagotovo dober pokazatelj razlik v kakovosti med nami in temi ekipami, torej razlik, ki jih bomo morali v prihodnosti premostiti. Zares si želim videti, kako se bo moja ekipa odrezala proti izvrstni Braziliji in kako se bodo moji igralci zoperstavili najboljšim odbojkarjem na svetu," pravi Giani, ki ima veliko zaslug, da bo južnoameriška reprezentanca gostovala v slovenskem glavnem mestu.

"Obisk Brazilcev je načrtovan v najboljšem možnem času. Lahko namreč rečemo, da je za naše odbojkarje to posebne vrste nagrada za ves trud in delo, ki so ga v reprezentanco vložili v zadnjih mesecih. Prihod Brazilcev v Slovenijo nedvomno dokazuje, da vstopamo v svet velikih, kar so si igralci z uvrstitvijo v svetovno ligo tudi zaslužili," je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Odbojka Brazilija
Odbojka Brazilija FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

monika raikonnen
18. 08. 2015 21.04
omg prijavnina 60 tisoč evrov a v odbojki ni nč denarja??
macek_garfield
18. 08. 2015 13.24
+7
... to bom pa zagotovo sel gledat, pa cetudi bodo igrali v teh zokijevih nedokoncanih stozicah ... ampak samo iz spostovanja do slovenskih odbojkasev, ki so pokazali kako se igra za reprezentanco ...