Drugi športi

Brajkovič zmagal na tretji etapi dirke po Kataloniji

Ljubljana, 21. 03. 2012 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tretji etapi dirke svetovne serije po Kataloniji je blestel slovenski kolesar Jani Brajkovič, ki je najhitreje prikolesaril v cilj.

Jani Brajkovič
Jani Brajkovič FOTO: Damjan Žibert

Potem ko se v prvih letošnjih dirkah ni posebej izkazal, je slovenski kolesar Jani Brajkovič hitro utišal kritike, ki so trdili, da na sezono ni dobro pripravljen. Dobil je namreč zahtevno tretjo etapo dirke svetovne serije po Kataloniji, ki je bila zaradi snega na predvidenem cilju skrajšana.

Drugo mesto je zasedel Poljak Michal Golas, tretje pa Francoz Mikael Cherel.

Zaradi dežja, snega in mraza so tekmovalci v kraljevski etapi prevozili le 155, namesto 211 kilometrov (mnogo jih je obupalo že prej, kot na primer Luksemburžan Andy Schleck, Španec Alejandro Valverde..., Italijan Ivan Basso pa je odstopil zaradi padca, ki jih je bilo ravno tako veliko), odpadla sta zadnja vzpona najvišje kategorije. Da proga ne bo dolga, so tekmovalci izvedeli sredi etape, ko je bila v begu dvanajsterica kolesarjev, ki se je zanj odločila že zgodaj, na spustu po prvem vzponu. Ubežniki so imeli že deset minut prednosti, na koncu pa so se sami udarili za zmago. Največ moči in tudi spretnosti je imel Belokranjec, ki je tako Sloveniji in tudi svoji ekipi Astana privozil prvo letošnjo zmago na dirkah najvišje ravni. Sam ni zmagal že od junija 2010, ko je dobil dirko Dauphine Libere.

Po etapi je bilo mnogo pritožb. Nihče namreč ni točno vedel, kje je cilj, zato ima večina tekmovalcev etapo za neregularno. Kljub zmagi je imel veliko pripomb tudi Brajkovič, ki meni, da so cilj postavili amatersko in da je sam le izkoristil zmedo. Pred tem pa naj bi zaradi mraza in dežja trpel kot še nikoli, razmišljal je celo o odstopu. Po dirki je dejal, da ga še nikoli v karieri ni tako zeblo.

Organizatorji so se odločili, da zaradi vseh dogodkov ne bo štela za skupni vrstni red. Tako bo majico še naprej nosil Švicar Michael Albasini.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Armin Suba
21. 03. 2012 21.58
+2
LoL 24ur lahko bi vsaj sliko zamenjal saj jani na srečo ni več član radioshacka
Armin Suba
21. 03. 2012 21.58
+2
Barbara Ramuta
21. 03. 2012 22.04
+3
ej to je že mal preveč dela no! ne bit tak do njih!!! hahaha. drugače pa ja Jani je pri Astani in je kar nekaj luškanih slik v njihovem dresu... sam ta je bila verjetno najhitreje najdena... čudno da ni še kera starejša :)
sanditrn
21. 03. 2012 16.33
+6