Drugi športi

Boutierjeva v Smledniku do evropske krone

Smlednik, 28. 07. 2012 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska golfistka Celine Boutier je nova evropska prvakinja. Na igrišču v Smledniku sta se odlično odrezali tudi edini slovenski finalistki, Katja Pogačar (20. mesto) in Nastja Banovec (30. mesto).

Francozinja Celine Boutier je prepričljivo zmagala na evropskem prvenstvu v golfu, ki je potekal na igrišču v Smledniku pri Ljubljani. Najboljši slovenski predstavnici sta bili Katja Pogačar, ki je končala na 20. mestu, in Nastja Banovec, ki je bila trideseta. To sta najvišji uvrstitvi Slovenk na vseh dosedanjih evropskih prvenstvih.

Nastja Banovec
Nastja Banovec FOTO: Mirko Kunšič

Francozinja je štiridnevno tekmovanje končala s šestnajstimi udarci pod parom igrišča in drugouvrščeno, rojakinjo Shannon Aubert, ugnala za šest udarcev. Slovenki, ki sta se uvrstili v rez, sta zadnji dan igrali slabše, tako da sta nekoliko pokvarili visoki uvrstitvi, ki sta jih držali pred zaključnim krogom. Kljub temu sta bili obe zadovoljni, saj sta dosegli oziroma presegli pričakovanja. Osemnajstletna Katja Pogačar iz Ljubljane, ki je EP končala pri rezultatu + 1, je povedala, da si je pred prvenstvom postavila najvišji cilj - zmago, a nato priznala: "Ko sem videla ostale igralke, je bilo jasno, da nam nekaj še manjka za povsem vrhunski rezultat. Zagotovo pa je tako veliko tekmovanje odlična izkušnja za naslednje turnirje in tudi rezultat je spodbuden. Moj dolgoročni cilj je nastop na olimpijskih igrah čez štiri leta."

Katja Pogačar
Katja Pogačar FOTO: Mirko Kunšič

Bolj kot Pogačarjeva je bila svojega rezultata vesela 22-letna Novomeščanka Nastja Banovec. "Rezultat je vrhunski, vendar pri golfu je vedno če ... Če bi zadela nekaj kratkih udarcev, bi bila lahko tudi med prvimi dvajsetimi igralkami. Evropsko prvenstvo je bila zame izjemna izkušnja, še posebej, ker se je odvijalo na domačem igrišču, ki je bilo fenomenalno pripravljeno," je dejala Nastja Banovec, ki je končala pri + 3. Organizacijsko je bilo tekmovanje na visoki ravni. Evropska golf zveza (Ega) je pohvalila tako odlično pripravljeno igrišče Diners kot ostale zadeve, ki sodijo k velikim prvenstvom. Več o dogajanju v Smledniku najdete na GOLFPORTAL.INFO.

Izidi:

1. Celine Boutier (Fra) 268
2. Shannon Aubert (Fra) 274
3. Marina Stütz (Avt) 274
4. Karolin Lampert (Nem) 275
5. Ann-Katrin Lindner (Nem) 277
...
20. Katja Pogačar (Slo) 285
30. Nastja Banovec (Slo) 287

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bye_Hillter
29. 07. 2012 11.54
Nastja Banovec je stara 19 let.
Thor-1st
29. 07. 2012 08.45
-1
Slika kaže golfistko v visoki travi. Je bilo to neko specialno evropsko prvenstvo v golfu v visoki travi????