Drugi športi

Bosse pred Borzakovskim, Rudolf končal z EP

Helsinki, 28. 06. 2012 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski atlet Žan Rudolf je na evropskem prvenstvu v Helsinkih tekmovanje na 800 metrov končal v polfinalu. Mladinec je v drugi skupini zasedel četrto mesto.

Mladinec Žan Rudolf je drugi dan 21. evropskega prvenstva v atletiki v Helsinkih v polfinalu teka na 800 metrov v drugi skupini zasedel četrto mesto (1:47,41) in s skupno 12. izidom uspešno končal svoj prvi nastop v članski konkurenci na velikih tekmovanjih. Devetnajstletni Ljubljančan Rudolf je bil dan prej skupno tretji v kvalifikacijah in je z 1:46,98 le za 19 stotink zaostal za svojim letošnjim članskim državnim rekordom.

Bosse je bil v finišu hitrejši od Borzakovskega.
Bosse je bil v finišu hitrejši od Borzakovskega. FOTO: Reuters

"Nisem tako zadovoljen, kot sem bil včeraj, čeprav je zame to EP zelo uspešno. Poskušal sem napadati v zadnjih 150 m, vendar sem bil prepozen. S trenerjem Svetlanom Vujasinom sva se dogovorila, da bom začel finiširati takrat, ko bo to storil tudi Rus Jurij Borzakovski, ki ima veliko izkušenj. Vendar sem malo zamudil in zato je pozneje malo zmanjkalo, da bi se prebil v finale. So v tej najmočnejši konkurenci še močnejši od mene v finišu, toda drugič bo bolje," je dejal lanski mladinski evropski podprvak. Nastopil je v drugi skupini in v njej zasedel četrto mesto, neposredno pa sta v finale vodili le prvi mesti. Ti sta osvojili Pierre Ambroise Bosse (1:46,70) in Borzakovski (1:46,92). Brez finala je ostal tretjeuvrščeni Španec Kevin Lopez (1:47,30), ki ga je Rudolf nekaj časa tudi sledil, vendar ga ni zmogel prehiteti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.