Drugi športi

Borut Mačkovšek lahko že v sredo postane pivovar!

Celje, 07. 01. 2016 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Levi zunanji rokometaš slovenske reprezentance Borut Mačkovšek na trenutke kaže obrise tistega, kar od njega pričakuje selektor Veselin Vujović. Morda bi bil bolj pri stvari, če bi nosil dres Celja Pivovarne Laško, kjer bi lahko bila njegova naslednja rokometna postaja.

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško se je v prvi polovici tekmovalnega leta najbolj ukvarjalo s finančno sanacijo kluba. To so kot prioriteto označevali že na novinarskih konferencah, ko so manj časa kot članskemu moštvu, namenjali reševanju problemov. Tudi tistega z Urošem Zormanom, ki so ga rešili v obojestransko korist. Vzporedno s tem pa so kot sladkorčke dodajali sklenitve dogovorov z mlajšimi igralci, tistimi, ki naj bi bili nosilci igre v prihodnjih sezonah. V tišini so izvedli nekaj sporazumnih prekinitev sodelovanja, a po drugi strani še v večji tišini iščejo zadnje koščke v mozaiku za prihodnjo sezono. Prva tarča bo očitno Borut Mačkovšek! Nekdanji član Celja, tudi francoskega Montpellierja, ki se je za šest mesecev sedaj preselil k nemškemu bundesligašu Eisenachu. Kjerkoli je bil, nimajo nad njegovimi rokometnimi sposobnostmi prav nobenih pripomb, a vsi trenerji, ki so delali z njim imajo le eno veliko željo – da bi čimprej odrasel in igral tako, kot je sposoben. Tako kot denimo na svetovnem prvenstvu v Španiji, ko ga na svetu ni bilo trenerja, ki si ga ne bi želel v svoji zasedbi.

Borut Mačkovšek se z reprezentanco pripravlja na evropsko prvenstvo.
Borut Mačkovšek se z reprezentanco pripravlja na evropsko prvenstvo. FOTO: Damjan Žibert

Brez dvoma bi se v zasedbo celjskih mladcev izvrstno vklopil, a moral se bo spremeniti. Vsaj deloma. Tudi zaradi sebe in v veliki meri zaradi kluba. Selektor Veselin Vujović ga je uspel vsaj deloma ukrotiti, a dokler sam ne bo spoznal, da je čas, da sebi in rokometni Evropi dokaže, česa je sposoben, ne bo imel mesta nikjer. In ne bo upravičil talenta, zaradi katerega ga je pri 17-ih, kot veliko odkritje iz Izole v Celje pripeljal Tone Tiselj. Zdaj ima priložnost, da se vrne v knežje mesto. Neuradno se mora odločiti do srede! To bi bil njegov tretji prihod v Celje in, saj veste kako pravijo – v tretje …

Ljubljenec Florijanov
Čeprav se Mačkovšek v Zlatorogu še ni pokazal vsega kar zna, se tudi zaradi odnosa do klubske majice v preteklosti zameril posameznikom iz moštva, je vse slabo v zadnjih letih zvodenelo. Ostal je klub, ostalo je mlado okostje in zdi se, da je znotraj moštva tudi prava kemija. Maček, kot ga kličejo prijatelji, jo bo težko zrušil, se pa lahko z dobrimi predstavami še bolj prikupi navijačem Florijanom, ki so ga imeli od nekdaj radi. In lahko napreduje ter gre po poteh Ivana Sliškovića, Gašperja Marguča in drugih. V velike evropske klube … Kar bi morala biti ambicija igralca pri 23 letih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
07. 01. 2016 21.16
Ni postal igralec, za katerega so vsi govorili in verjeli, da bo postal!Povprecen rokometas, ki pa se lahko postane vrhunski, a dosti casa vec nima.Pa vse dobro Mackovsek!
CFC1
07. 01. 2016 20.07
+1
Za ne previsoko ceno bi bil odlična okrepitev, samo če se spomnite za tisti zaključek sezone, po te, ko so v celje prišli tako Miklavčič, kot Mačkovšek, ... po raspadu Minska, ga je Tamše v kakem tednu spravno na zelo zainterisiran visoki nivo in je res blestel .... Tako, da kar se tega tiče se ni za bat, ker je Mačkovšek tud sam že enkra povedo v enem intervjuju, da tsmšeta kot trenerja res zelo ceni in spoštuje in Tamše je pa tak znan ne samo kot rea dober oz. vrhunski strokovnjak, ampak tudi dobro dela uvaja, vodi, usmerja mlajše igralce ... Tako, da če nebo kakih zapletov previsoke plače itd, bi bil zelo dobrodošel in bi lahko res pripomogel k dvigu kakovosti Celja.
rok ometaš
07. 01. 2016 16.15
+0
Pripeljala ga je uprava v dogovoru z vodjem mlajših selekcij.Borut je v Celje prišel na začetku sezone 07/08, pogovori in dogovor pa so bili prej .
rok ometaš
07. 01. 2016 12.32
+2
Boruta ni odkril Tiselj ampak trener mlajših selekcij Razgor. Tiselj je takrat bil morda samo trener prve ekipe, kar pa še ne pomeni da njemu pripisujete zasluge .
giovanni2
07. 01. 2016 13.41
-1
Saj piše samo, da ga Tiselj pripeljal v Celje, ne piše, da ga je Tiselj odkril.
peterfalk
07. 01. 2016 15.30
+3
tudi pripeljal ga ni on, saj je v klub prišel v sezoni 2007/2008, Tiselj pa šele 2008/2009.
rambek
07. 01. 2016 10.05
+3
Mackovseg ima.strel in velikost. Ampak skoda je fanta... Tukaj imamo kozlino bilbija je poskodovan...