Drugi športi
Oglas

Borilni spektakel, ki ga ne gre zamuditi

Ljubljana, 11. 08. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V soboto, 18. avgusta, se bo v portoroškem Avditoriju odvijal borilni spektakel, ki ga noben pravi ljubitelj ne sme zamuditi.



Občinstvu se bodo predstavili praktično vsi najboljši slovenski borci po pravilih K-1, na čelu z Miranom Fabjanom, Jasminom Bečirovićem, Rokom Štruclom in Francijem Grajšem.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Že sam pogled na seznam borb Admiral Markets Fight Night razkriva, da se bo v soboto, 18. avgusta, v Portorožu odvijal največji slovenski K-1 spektakel. Na delu bodo namreč vsi najboljši slovenski borci, glavno besedo pa bodo imeli Miran Fabjan, Jasmin Bečirović, Rok Štrucl in Franci Grajš, ki bodo zagotovo poskrbeli za eksploziven zaključek večera. Na sporedu bo skupaj sicer devet borb, tudi v prvih petih borbah pa lahko pričakujemo nadvse zanimive obračune mojstrov borilnih veščin.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
V prvem delu večera se bo gledalcem predstavilo kar šest slovenskih borcev. Kot prvi bo v ring stopil član kluba Rupa Underground Toni Šude, ki se bo pomeril s hrvaškim borcem Danijelom Grabarjem. Sledil bo povsem domači obračun, saj se bosta pomerila član kluba Tiger Lucija Alen Brkič in perspektivni borec iz Ljubljane Enver Rexhepovski. Tudi tretja borba bo zelo zanimiva. Udarila se bosta namreč izkušeni Redžo Ljutić, ki skupaj s svojim bratom Sanelom vodi klub Gepard v Ljubljani, in izjemno obetavni italijanski borec Luca Grusovin. Tudi v četrti borbi bo šlo za slovensko-italijanski obračun, saj se bo Grega Smole pomeril s Franceskom Tadiellom iz Padove. Zadnja borba 'under carda' bo v znamenju povratnega dvoboja med Samom Petjem in Fabiom Di Marcom. Prvo borbo je po zaslugi odličnega levega krošeja dobil Belokranjec, njegov italijanski nasprotnik pa bo sedaj želel dokazati, da je bil to zgolj srečen zadetek in je on vendarle boljši borec.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Ko bo ozračje že dodobra segreto, se bo začel glavni del borilnega spektakla. Odprl ga bo Franci Grajš, ki ga čaka zelo težak obračun s Hrvatom Ivanom Stanićem. Slednji je trenutni WBC svetovni prvak v tajskem boksu. Borba proti Staniću je za Grajša ob težkem izzivu tudi velika priložnost, da z zmago proti enemu izmed boljših svetovnih borcev enkrat in za vselej dokaže, da tudi on nedvomno spada med najboljše na planetu. Naslednji bo v ring stopil Rok Štrucl. Belokranjec se je med zvezde izstrelil s prepričljivo zmago nad Bobom Sappom, tokrat pa bo njegov nasprotnik neugodni Hrvat Igor Mihajlević, ki v Karlovcu trenira skupaj s slovitim UFC veteranom Mirkom 'Cro Cop' Filipovićem.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Zadnji dve borbi večera bosta pripadli primorskima borcema. V predzadnji borbi večera se bo ljubljenec domačega občinstva Jasmin Bečirović pomeril z odličnim Italijanom Umbertom Luccijem. Borec iz Lucije Bečirović je amaterski in svetovni prvak po verziji KL, v Lucciju pa bo imel izjemno težkega nasprotnika, saj je slednji svetovni prvak WTKA K1 in medcelinski prvak WAKO PRO. Poslastica večera pa bo zagotovo borba med najboljšim borcem na Balkanu v kategoriji do 81 kilogramov Miranom Fabjanom in Yoannom Kongolom. Fabjan je slovenskemu občinstvu že dobro znan, saj gre za evropskega prvaka verzine MTI v tajskem boksu in K-1, ob tem pa je zmagovalec WFC-jevega turnirja osmerice. A tokrat ga čaka izjemno težko delo, saj bo njegov nasprotnik Švicar afriških korenin Kongolo, ki je v svoji karieri na 49 borbah zgolj dvakrat izgubil, kar 25-krat pa je zmagal z nokavtom, ob tem pa je tudi desetkratni prvak v kyokushinkaju. Kaj bo torej pretehtalo, Fabjanova nepopustljivost in odlični udarci s koleni ali Kongolojeva karate tehnika? 'Slovenski Rocky' bi se z zmago zavihtel med 10 najboljših borcev v njegovi kategoriji.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Admiral Markets Fight Night nam bo torej postregel z devetimi izjemno zanimivi borbami, ki jih noben privrženec borilnih veščin ne bi smel zamuditi. Bodite del spektakla tudi vi in 18. avgusta ob 21. uri v portoroškem Avditoriju navijajte za najboljše slovenske borce, zagotovo vas ne bodo razočarali!





Admiral Markets Fight Night - Fight Card:

Miran Fabjan vs. Yoann Kongolo
Jasmin Bečirović vs. Umberto Lucci
Rok Štrucl vs. Igor Mihajlević
Franci Grajš vs. Ivan Stanić
Samo Petje vs. Fabio Di Marco
Grega Smole vs. Francesco Tadiello
Redžo Ljutič vs. Luca Grusovin
Alen Brkić vs. Enver Rexhepovski
Toni Šude vs. Danijel Grabar
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja