Drugi športi

Borba desetletja dokončno odpovedana

Ljubljana, 07. 01. 2010 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dokončno je postalo jasno, da 13. marca ne bomo spremljali boksarskega dvoboja desetletja, saj se Pacquiao in Mayweather nista mogla dogovoriti o kontroli prepovedanih poživil.

Floyd Mayweather Jr.
Floyd Mayweather Jr. FOTO: Reuters

Borba med Filipincem Mannyjem Pacquiaojem in Američanom Floydom Mayweatherjem Jr. za naslov boksarskega prvaka v velterski kategoriji, ki bi morala biti na sporedu 13. marca v Las Vegasu, je nepreklicno odpovedana.

Ekipi obeh boksarjev nista dosegli dogovora glede doping kontrole oziroma se nista mogli strinjati o njenih časovnih okvirih. V taboru Mayweatherja so želeli opravljati kontrolo v t. i olimpijskem stilu, kar pomeni, da lahko boksarju kri preverijo vse od dogovora za borbo do samega dvoboja. Povsem nanajevljeno, kadar koli, kar do sedaj ni bila praksa v svetu boksa. Testiranje krvi pa lahko odkrije tudi prisotnost rastnega hormona, ki se jih s testom urina ne da zaslediti. Pacman, kot radi kličejo Filipinca, je pristal na neomejeno število kontrol urina ter na tri vnaprej določene preglede krvi, pa še to zgolj 30 dni pred začetkom dvoboja in en pregled krvi po koncu obračuna.

Manny Pacquiao (desno)
Manny Pacquiao (desno) FOTO: Reuters

Mayweather je vztrajal pri svojih zahtevah, česar pa Pacman nikakor ni želel sprejeti. Filipincu so že prej očitali zlorabo nedovoljenih poživil in stvari so prišle tako daleč, da je Pacman zaradi blatenja svojega imena vložil tožbe proti Mayweatherju, njegovi ekipi ter celo promotorski ekipi Golden Boy, katere lastnik je legendarni Oscar de la Hoya. Zahtevek po denarju je minimalen, saj sta mu, kot pravi sam, pomembni le resnica in čast.

Glede na to, da je najtežja kategorija nezanimiva s prevlado bratov Kličko, naj bi bila omenjena borba borba desetletja. Pacquiao je edini boksar v zgodovini, ki je osvojil sedem naslovov prvaka v sedmih različnih kategorijah. Mayweather pa je že bil šestkratni prvak v petih različnih kategorijah. Odpovedani dvoboj naj bi bil najbolj gledan in najdražji v zgodovini boksa, oba boksarja pa bi svoj bančni račun dodobra napolnila, saj naj vsak izmed njih zaslužil najmanj 25 milijonov ameriških dolarjev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hello886
07. 01. 2010 19.29
brata kličko bosta porihtala naj se samo zredita
D34THD34L3R
07. 01. 2010 14.58
Kopite84
07. 01. 2010 14.55
Škoda. To bi bil res super dvoboj. Ves čas sem mislil da se bosta dogovorila, predvsem zaradi velikih denarjev-ampak očitno ga imata že dovolj:)