Drugi športi

Bolt za skromnejši izid krivil razmere na progi

Ljubljana, 09. 05. 2013 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najhitrejši zemljan Usain Bolt v svojem prvem nastopu v sezoni na Kajmanskih otokih še zdaleč ni nastopil, tako kot bi si želel. Za nekoliko slabši izid od pričakovanega je okrivil slabše razmere na progi.

Šestkratni olimpijski prvak Jamajčan Usain Bolt je v svojem prvem nastopu v sezoni na mitingu na Kajmanskih otokih v teku na 100 metrov šele po fotofinišu slavil zmago pred rojakom in partnerjem za trening Kemarjem Baileyjem - Colom. Oba sta tekla 10,09, o zmagovalcu so odločale tisočinke. Bolt je za slabši čas okrivil slabše razmere na progi.

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: Reuters

Fotofiniš je tako razkril, da je Bolt, ki je imel zadnje tedne težave z mišico, tekel 10,083 sekunde, Bailey - Cole pa 10,089. Po tekmi je jamajški superzvezdnik dejal, da poškodba ni razlog za slabši čas. "Odtekel sem slabo dirko, pa tudi razmere na progi niso bile idealne. V prvih 50 metrih se nisem mogel pognati hitro iz startnih blokov, zdelo se mi je, da so na progi slabši pogoji. Zdaj se morava usesti skupaj s trenerjem in ugotoviti, kaj je šlo narobe. Poškodbo mišice sem sicer rahlo čutil, a ni šlo za bolečino, tako da se ne morem izgovarjati na poškodbo," je po zmagi dejal 26-letnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Neprilagodljiv
09. 05. 2013 11.27
+0
Prijetje kralja dopinga Dr.Fuentesa zna poslabšat rezultat marski kateremu vrhunskemu športniku...ko je priznal,da je dopingiral tudi elitne atlete sem prvo pomislil na Bolta,ker fant že vrsto let laufa kot da ima raketo v tazadnji :)