Drugi športi

Bolt še povečal svojo zlato legendo pred zadnjim tekom, nova hrvaška kolajna s slovenskim podpisom

Rio de Janeiro, 19. 08. 2016 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Ashton Eaton je izenačil olimpijski rekord in osvojil zlato kolajno v deseteroboju, še boljši dosežek je uspel njegovemu ameriškemu rojaku Ryanu Crouserju v suvanju krogle. A vse je bilo, seveda, spet v znamenju zlatega Jamajčana Usaina Bolta, ki je slavil v teku na 200 metrov. Veliko presenečenje hrvaška metalka kopja Sara Kolak.

Bolt slavi po prečkanju ciljne črte v finalu teka na 200 metrov.
Bolt slavi po prečkanju ciljne črte v finalu teka na 200 metrov. FOTO: AP

Izenačen olimpijski rekord v deseteroboju Ashtona Eatona, nov olimpijski rekord v suvanju krogle Ryana Crouserja in presenetljiva zmaga Sare Kolak v metu kopja so poudarki sedmega dne atletskih tekmovanj na OI v Riu. A v ospredju je bil seveda Usain Bolt, ki je v teku na 200 metrov dosegel že skupaj svojo osmo zlato olimpijsko kolajno. Za Boltom in ljubitelji atletike, ki so spremljali njegov nastop v Riu, je še en zgodovinski dan. Postal je zmagovalec v teku na 200 metrov, kjer je že z odličnim začetkom razblinil vse dvome o tem, kdo bo slavil, tekmecem pa je prepustil le boj za srebro in tokrat zelo napet obračun za zadnjo preostalo kolajno. Bolt je zdaj prvi v zgodovini s tremi zaporednimi olimpijskimi naslovi tako v teku na 100 kot na 200 metrov. Na atletskem stadionu v Riu je v nekoliko slabših razmerah, pred zadnjimi disciplinami dneva je prizorišče namreč namočil dež, postavil čas 19,78. Ta je bil za vse tekmece neulovljiv, še najbližje je bil Kanadčan Andre De Grasse z 20,02, Francoz Christophe Lemaitre je po fotofinišu ujel bron z 20,12. Zdaj Boltu v Riu ostaja le še en izziv – ob vse bolj glasnih namigih, da bo štafetni tek z Jamajko njegov zadnji olimpijski nastop v karieri, se lahko prebije še do magičnega trojnega trojčka: treh zlatih odličij v treh disciplinah na treh zaporednih igrah.

"Trdo sem delal veliko let. Upam, da se mi to izplača. Uživam, občutki so res fenomenalni. Po drugi strani pa se staram, moje telo ne zmore več vsega. Osebno mislim, da je bil to moj zadnji tek na 200 metrov, a se bom še posvetoval s trenerjem," je dejal največji zvezdnik atletike v Riu. Z atletskim uspehom in deležem pobranih (zlatih) kolajn so bili lahko zadovoljni tudi Američani. Eaton je kot branilec lovorike s prejšnjih iger veljal za favorita v deseteroboju, kar je tudi potrdil. Izzval ga je Francoz Kevin Mayer, toda na koncu je Američan po seštevku desetih tekem slavil s skupnim izidom 8893 točk, to pa je izenačen olimpijski rekord Romana Šebrleja iz Aten 2004. Še bolj veseli pa so bili v atletski ekipi ZDA zlata Dalilah Muhammad v teku na 400 metrov z ovirami. Američanke so vse od Los Angelesa 1984, ko so to disciplino tudi za ženske uvrstili na igre, zaman naskakovale zlato. Petkrat so bile srebrne, zdaj jim je končno uspelo. "Resničnost je še boljša kot sanje. Olimpijska prvakinja, in to je napisano pred mojim imenom. To, da sem prva iz svoje države s tako zmago, pa mi pomeni še več," se je veselila Muhammadova, ki je slavila s časom 53,13. Srebro je dobila Danka Sara Slott Petersen (53,55), uspeh Muhammadove je dopolnila njena kolegica Ashley Spencer (53,72).

Slovenska predstavnica Maruša Černjul (na fotografiji) med kvalifikacijami.
Slovenska predstavnica Maruša Černjul (na fotografiji) med kvalifikacijami. FOTO: AP

Že v dopoldanskem atletskem sporedu so v tej disciplini svoje delo opravili atleti, Kerron Clement pa je tudi tam poskrbel za ameriško zmago. S časom 47,73 je zmagal pred Kenijcem Bonifaceom Tumutijem. "Sem sem prišel samo z enim namenom, dobiti kolajno. Leta 2008 sem bil srebrn, leta 2012 pa so me ustavile poškodbe," je po uspehu dejal novi prvak. Za zaokrožitev ameriškega atletskega dne pa je v suvanju krogle poskrbel Ryan Crouser. Z 22,52 metra, kar je nov olimpijski rekord, je dobil zlato, uspeh ameriške reprezentance je dopolnil še srebrni svetovni prvak Joe Kovacs z 21,78. Bron je odšel na Novo Zelandijo s Tomasom Walshem (21,36). Američanke pa so povezane še z eno zanimivo zgodbo iz Ria. Njihovo žensko štafeto na 4 x 100 metrov so namreč sprva zaradi izgubljene palice diskvalificirali, toda po pritožbi so dobile še eno priložnost. Allyson Felix in kolegice pa so morale teči same, brez konkurence, kar pa jih ni zmedlo in so si pritekle petkov finale. Če je Bolt upravičil pričakovanja, pa je za presenečenje poskrbela mlada hrvaška atletinja Sara Kolak, ki jo trenira slovenski trener Andrej Hajnšek. V Riu de Janeiru je kopje metala v življenjski formi, popravila državni rekord na 66,18 metra in Hrvaški priborila že peto zlato odličje na teh igrah. Kolakova je v Brazilijo prišla zgolj s 63,50 metra kot najboljšim izidom kariere. Danes je v Riu dosežek iz kvalifikacij popravila za 1,88 metra ter se na koncu nekoliko presenetljivo veselila kar zlata. Brez zlata in tudi brez srebra je ostala branilka naslova iz Londona in Pekinga, Barbora Špotakova, ki je lovila tretjo zaporedno zlato v metu kopja na OI. Tokrat se je morala zadovoljiti z bronom, pred njo je bila še Južnoafričanka Sunette Viljoen. V večernih finalnih odločitvah Slovenija ni imela aktivnih predstavnikov na atletskem stadionu; že dopoldne je svoje opravila Maruša Černjul, ki sta jo le dva centimetra ločila od finala skoka v višino; z 1,92 m je osvojila 21. mesto.

Košarka: Finalistke Španke in Američanke

Košarkarice Španije in ZDA so finalistke olimpijskega turnirja v Riu de Janeiru. Španke, ki so sploh prvič igrale v polfinalu OI, so z 68:54 ugnale Srbijo, branilke naslova Američanke pa so bile boljše od Francije s 86:67. Finale bo v soboto ob 20.30, tekma za bron pa štiri ure pred tem. Španke so Srbkinje, ki so prav tako prvič igrale v polfinalu OI, načele že v prvi četrtini. Čeprav so se tekmice do konca polčasa vrnile v igro in zaostajale le za pet točk, pa so v drugem polčasu igralke s Pirenejskega polotoka znova hitro pobegnile na varno razdaljo, ki so jo zadržale do konca tekme. Pri Špankah sta bili s 14 točkami najboljši Astou Ndour in Alba Torrens, pri Srbiji pa sta bili z 12 točkami najbolj razpoloženi Sonja Petrović in Saša Čado. Španke se bodo v finalu pomerile z ZDA, ki so na zadnjih osmih olimpijskih igrah osvojile sedem zlatih odličij. Le v Barceloni 1992 je naslov osvojila ekipa Sovjetske zveze, ki je nastopala pod olimpijsko zastavo. Tokrat so igralke z druge strani Atlantika v prvem polčasu bile kar enakovreden boj s Francozinjami, slednje so ob polčasu zaostajale zgolj za štiri točke. V tretji četrtini pa so Američanke že pobegnile na varno razdaljo, vodile so tudi že za 22 točk. Zadnji del igre je bil tako le formalnost. Pri Francozinjah je bila s 14 točkami najučinkovitejša Isabelle Yacoubou, pri Američankah pa Diana Taurasi z 18.

Mlada 21-letna Varaždinka je poskrbela za novo slavje pri južnih sosedih.
Mlada 21-letna Varaždinka je poskrbela za novo slavje pri južnih sosedih. FOTO: AP

Odbojka: Za odbojkarsko zlato Srbkinje in Kitajke, Brazilca zlata na mivki

Srbske odbojkarice so v polfinalu s 3:2 (-20, 17, 21, -16, 13) premagale ZDA, svetovne prvakinje 2014 in srebrne z zadnjih iger v Londonu Kitajke pa so s 3:1 (25, -23, 27, 23) ugnale Nizozemsko. Srbske odbojkarice so po hudem boju v polfinalu poskrbele, da bodo ZDA znova ostale brez tako želene zlate olimpijske kolajne. Doslej so bile trikrat srebrne in enkrat bronaste. Potem ko so v četrtfinalu Kitajke senzacionalno premagale prve favoritinje Brazilke, so imele odprto pot do naslova. A prekrižale so jim jo Srbkinje, šesta reprezentanca sveta, ki je 2012 v Londonu osvojila zadnje, dvanajsto mesto. ZDA so imele v odločilnem petem nizu prednost 12:10. Srbija je najprej povedla 13:12, s točko Tijane Bošković pa se je prešerno veselila največjega uspeha v zgodovini. Najboljša igralka pri Srbiji je bila tokrat prav Boškovićeva z 18 točkami, Karsta Lowe jih je pri ZDA dosegla 13. Kitajke so se v finale prav tako prebile po hudem boju. Nizozemke so Azijkam ves čas tesno dihale za ovratnik, vsi nizi so bili zelo izenačeni, dva sta se končala na razliko. Najbolj razpoložena igralka na tekmi je bila Ting Zhu, ki je dosegla kar 31 točk, Lonneke Sloetjes pa je bila s 17 točkami najboljša pri Nizozemkah, ki jih tako v soboto čaka mali finale proti Američankam.

Brazilca Alison Cerutti, dvakratni svetovni prvak in srebrn iz Londona 2012 z Emanuelom Regom, in Bruno Oscar Schmidt sta osvojila zlato kolajno v odbojki na mivki. V finalu sta Brazilca pred navdušenimi navijači na Copacabani premagala Italijana Paola Nicolaija in Danieleja Lupa z 2:0 (19, 17). Bron sta osvojila Nizozemca Alexander Brouwer in Robert Meeuwsen, ki sta poskrbela za sploh prvo nizozemsko olimpijsko odličje v tem športu. Nizozemca sta v malem finalu ugnala Rusa Vjačeslava Krasilnikova in Konstantina Semenova z 2:0 (21, 20).

Rokomet: Francozinje in Rusinje za zlato

Rokometašice Francije in Rusije so finalistke olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Francozinje so v polfinalu s 24:23 premagale Nizozemsko, Rusinje pa so po podaljšku s 38:37 izločile branilke naslova Norvežanke. Finale bo v soboto ob 22.30, tekma za tretje mesto pa štiri ure prej. Rokometašice Francije so se prvič v zgodovini uvrstile v finale olimpijskega turnirja. Francozinje so doslej le enkrat igrale v polfinalu na olimpijskih igrah, 2004 v Atenah, ko so se morale na koncu zadovoljiti s četrtim mestom. Francozinje so se že v polfinale uvrstile po dramatični zmagi proti Španiji, ko so v zadnjih treh minutah rednega dela nadoknadile tri zadetke zaostanka in nato zmagale po podaljšku, tudi proti Nizozemkam pa so imele precej sreče. V zadnjem napadu oziroma sekundah so tekmice, ki so imele igralko več na terenu, zadele vratnico.

Pri Franciji je bila s sedmimi zadetki najboljša nekdanja igralka Krima Mercatorja Allison Pineau, Alexandra Lacrabere je dala enega manj. Pri Nizozemkah je z osmimi goli izstopala Laura van der Heijden. V finalu bodo ob Francozinjah še Rusinje. Tekma z Norveško je bila precej izenačena, nobena ekipa si ni priigrala več kot treh zadetkov prednosti, večino časa pa so bile v vodstvu Rusinje, ki so jih Norvežanke lovile in večkrat tudi ujele. Nazadnje 39 sekund pred koncem po golu Amande Kurtović. Nato pa sta na vsaki strani zadeli še Jekaterina Ilina in Heidi Loke, slednja štiri sekunde pred iztekom rednega dela, kar je pomenilo podaljšek. Tudi v tem sta bili ekipi bolj ali manj ves čas poravnani, Norvežanke pa so bile tiste, ki so spet lovile tekmice. Do 37:37 je šlo, nato pa je pri Rusinjah Ilina znova zadela s sedmih metrov za 38:37, kar je bil zadnji gol na tekmi. Deset sekund pred koncem je sicer na drugi strani do strela prišla Camilla Herrem, a zgrešila. Pri Rusinjah je bila z osmimi goli najboljša Vladlena Bobrovnikova, pri Norvežankah pa Nora Mork s 14.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

neopredelen
19. 08. 2016 10.00
-6
Mario in podobni hrvatofili...pridejo cez 2leti zimske olimpijske, ko vas bo tolk ko letos surinamcev na olimpijskih :D
mariomandzukic
19. 08. 2016 10.14
+4
pozabljas kdo je naj uspesnejsi sportnik v zgodovini zimskih olimpijskih iger.nasa kraljica Janica Kostelic
i141
19. 08. 2016 10.26
-5
Janica je moški in bi ji morali vse medalje odvzet.
ranzo
19. 08. 2016 12.28
+1
Baš me zanima kolko bo ste medalj osvojili na sledećim OI
NisteResni
19. 08. 2016 13.08
Ma kaj se kregate, raje Srbe napadit, oni imajo na tone medalij iz OI, pa niti ene niso osvojili, vse so nase in pa od sosedov Hrvatov. Ti Mario pa na obisk do zdravnika v Polje!
neopredelen
19. 08. 2016 13.32
Najuspesnejsa v zgodovini? Ima 4-5medalj? Prosim te :D pa se to je blo skoraj 20let nazaj, ka pa sedaj, ko ima ivek cilj kdaj pa kdaj se uvrstiti med 30? Boli to ne? V malo bolj kompleksnih sportih ste 0
Trend2
19. 08. 2016 17.45
najuspešnejši na zimskih OI je Ole Einar Bjorndaln
Karantanija
19. 08. 2016 09.59
+5
Hrvaška in Slovenija združeni v eni medalji! Bravo, tako bi moralo biti vedno - Hrvaška najboljši sosed! A to so le sanje - jutri bo nov dan!
generaL666
19. 08. 2016 09.48
-7
Bolt je na dopingu
haaaahahahaha
19. 08. 2016 11.03
ce bi bil Bolt na dopingu bi tekel pod 19 sekundami
Abrams
19. 08. 2016 09.20
-7
Ja hrvati so ful bolši. Poglejte njihovo usrano morje, pa usran odnos do soljudi, sodržav, pa usrano skrb za ekologijo. Pa usrane plače. Ja imajo pa res veliko egota, ki jih na žalost samo tlači v lastem drek. Sicer pa smo na istem nivoju. Pa sej smo BRAĆA....
mariomandzukic
19. 08. 2016 09.25
-2
hrvati smo podkupli evropski institud za morje,ki je lani hrvasko morje zraven malte oznacil kot najbol cisto v evropi
generaL666
19. 08. 2016 09.34
-1
NDH
19. 08. 2016 09.52
-1
Pa idi pol grkom.. to so pravi ljudje kot slovenci lol
mariomandzukic
19. 08. 2016 09.53
+4
grcija je 3 krat vecja,imajo vec pescenih plaz,ampak nimajo pa taksnih biserov kot so dubrovnik,kornati,plitvice,nacionalni park krka,hvar,da o nasih rekah neretva,korana,una,.,.niti ne pisem,.,.verjem da je velik lepse jadrat med kornati kot pa okol krete in santorinija
Paštašutar
19. 08. 2016 09.55
-2
Marjo ti kar pisi,ampak Portugalska,Poljska,SRBIJA in se enkrat SRBIJA to pa boli in se bo bolelo!!! SE DOLGO DOLGO!!!!!! IN PRAV JE TAKO!!!!!!!!!
Paštašutar
19. 08. 2016 09.56
+1
Marjo vse to je mati narava napravla vi mate sam malck srece,da ste slucajno tam!!!!
mariomandzukic
19. 08. 2016 10.14
+4
generaL666
19. 08. 2016 10.26
+0
catman
19. 08. 2016 09.11
+13
Če bi šlo za srbkinjo, bi bil ta in še dva članka o tem na naslovnici tu gor.
Ricketts
19. 08. 2016 09.19
+7
catman
19. 08. 2016 09.10
+18
Bravo Sara Kolak, bravo Andrej Hajnšek!
catman
19. 08. 2016 09.21
+13
"Zahvalila bi se svojemu trenerju, ki verjetno še nikoli ni tako jokal v življenju. On je zame drugi oče, poskrbel je tudi za streho nad mojo glavo...."
Ricketts
19. 08. 2016 09.21
-8
Andreja Hajnška pusti pri miru in ga ne omenjaj, ker nas čisto nič ne briga. On to dela za DENAR, ona je pa osvojila medaljo.
mariomandzukic
19. 08. 2016 09.55
+5
tisti ki se z sportom ukvarjajo zarad kesa,ne pridejo dalec.to je verjetn najveci problem pr slovenskih sportnikih,vsi bi samo eure in parice
Karantanija
19. 08. 2016 10.01
mb6
19. 08. 2016 09.09
+10
Bravo, čestitke Sari. Punca je še mlada in hvala bogu, da takšni dosegajo čedalje boljše rezultate. Še nisem slišala, da bi nekdo imel v atletiki z leti imel večje možnosti, kot pa na vrhuncu svojie kariere. Ratejevi pač ni šlo. Je vseeno odlična. Je borka, je športnica in očitno v slo trenutno nimamo boljše v njeni disciplini. Res ne vem, v čem je problem. Šport je pač tekmovanje. Zmagajo tisti, ki so trenutno najboljši... Zato vsi ostali še niso zanič. Neko pljuvanje in blazno kritiziranje naših lastnih športnikov...To samo govori o nivoju pripadnosti "navijačev". Očitno bi se večina brez težav prodala za kakšno medaljo. Pa verjetno govorimo o ljudeh, ki komaj zmorejo 15 min sprehod, ne pa leta in leta garaškega treninga...
Ricketts
19. 08. 2016 08.57
+2
Uspehe in medalje dosežeš ob treningu le še z zmagovalno miselnostjo! Ta pa večini našim športnikom primanjkuje (tu so redke izjeme), Hrvati pa to miselnost imajo in tudi bolj narodno zavedni so. S tem slovenskim podpisom pod njen uspeh pa boljše, da bi bili tiho, ker sramotite sebe in Slovenijo,
Trend01
19. 08. 2016 08.56
+6
Vsa čast Boltu! Postal je nesmrten. Zelo, zelo malo atletov, športnikov je, ki bi ga lahko umestili v njegov rang. Bravo!
Trend01
19. 08. 2016 09.01
+8
Čestitke pa tudi Hrvatom. Londonski rezultat (3-1-2) so že krepko presegli (5-2-0). V žepu imajo vsaj še dve (boks supertežka - Hrgović in verjetno srebrna vaterpolska). Dobro so oddelali tole obdobje po Londonu. Če bi nekateri še ošabnost in aroganco znižali, bi bili lahko prijeten narod..... Tudi sanje so dovoljene.
Paštašutar
19. 08. 2016 09.13
-4
Prevec me spominja na Armstronga(Bolt),tako da je za cestitke se HUDO PREZGODAJ !!!!
mariomandzukic
19. 08. 2016 09.22
+0
Trend01
19. 08. 2016 09.23
+1
@Pašta - to lahko govorimo potem za vsak rezultat, vsak rekord. Praznujmo in uživajmo v tekmah, dvobojih danes. Jutri jih mogoče ne bo več. Zaenkrat ga na dopingu niso ujeli in zato ga smatram za čistega. Če bi o vsakem šampionu tako razmišljal, potem raje neham šport gledat in le še sam kolesarim, plavam, tečem ali se potapljam. Le individualno. Če bo kdo z mano in bo boljši, bom torej takoj na doping pomislil. Ne, ne gre tako!
Trend01
19. 08. 2016 09.24
+1
Evo @mario. Takoj dokazuješ predzadnji stavek mojega komentarja. Napisal sem verjetno. Nisem trdil. Ti pa takoj trdiš. Ošabnost in aroganca na nivoju.....
mariomandzukic
19. 08. 2016 09.26
-3
trendić mi smo aktualni olimpijski prvaki v vaterpolu
Trend01
19. 08. 2016 09.44
+2
Pred štirimi leti je tudi sonce drugače sijalo. Ja, res si brihten. Kaj ima veze dogodek izpred 4ih let?
Brabus
19. 08. 2016 09.47
+1
Mario, ne znaš brat, kaj ti je napisal trend01???
NisteResni
19. 08. 2016 13.16
Spanija je tudi bila zadnje 4 leta evropski nogometni prvak, pa jih zdej poglej.
?asjeza
19. 08. 2016 08.45
+6
hrvati rasturaju!!
mariomandzukic
19. 08. 2016 08.37
-3
5 ZLATA KOLAJNA(skupno 9),od tega 2 v kraljici sportov atletiki.vedn ponavljam,mi hrvati smo najbol sportna nacija na svetu.4,2 mil prebivalcev in trenutno smo 14 najbol uspesna nacija na olimpijskih igrah.sam vprasamo se lahko,kaj bi se zgodilo,ce bi nas blo mal vec,npr 10 mil(kolk je srbov).pa mi bi ja serijsko osvajali mundijale v nogometu,kosarki in podirali vse rekorde v ekipnih in posameznih sportnih panogah.dominacijaa
mariomandzukic
19. 08. 2016 08.40
+8
hvala treneru slovencu,clovek je od srece in ponosa zajokal ob uspehu nase sampionke Sare Kolak
i141
19. 08. 2016 08.46
-1
KAK STE KAJ ROKOMETAŠI, KOŠARKAŠI, .............. kAK KAJ HAJDUK, DINAMO??? SAMA KATASTROFA HAHAHA
?asjeza
19. 08. 2016 08.51
+2
vid kavtičnik je zate lep??? plešast pa to :)
mariomandzukic
19. 08. 2016 08.52
+1
haha nasa antonia susnjara je bila izbrana za miss olimpijkih
mariomandzukic
19. 08. 2016 08.54
+8
kavticnik ima vec dlak v nosu kot na glavi hahaha
ochi
19. 08. 2016 09.07
+1
Karantanija
19. 08. 2016 10.03
Kavtičniku tista brada sploh ne pristaja. Pa tako lep fant je bil brez nje!
fiftgear
19. 08. 2016 10.22
+0
če bi bilo kaj poštenja bi tudi vaša metalka diska morala biti diskvalificirana iz iger tako kot rusi ker je bila dopingirana - aja samo rusov se je bilo potrebno znebiti ostali lahko nemoteno nastopajo
NisteResni
19. 08. 2016 13.19
Urugvajcev je samo 2 milijona, pa so ze bili Svetovni v fuzbalu. Samo vec bolnih, kot ti bi bilo.
ddolores
19. 08. 2016 08.26
-1
Evo kako znajo hrvati! Njihova metalka kopja Sara Kolak je osvojila zlato medaljo z metom, ki je več kot 1m slabši od slovenskega rekorda naše turistke Ratejeve, ki se sploh ni uvrstila v finale! Če bi se Ratejeva uvrstila v finale, bi z metom, ki bi bil 2m slabši od njenega rekorda, osvojila srebrno ali bronasto medaljo, z metom, ki bi bil pa 1m slabši od njenega rekorda, bi osvojila pa zlato! Vrhunski tekmovalci dosežejo najboljše rezultate na največjih tekmovanjih in tako tudi tempirajo formo! Evo Sara je prišla na OI s svojim najboljšim rezultatom 63.50, vrgla je pa 66.18! Turistka Ratejeva ma pa rekord 67m, vrgla je pa 69m! WOW!
ddolores
19. 08. 2016 08.28
+1
Sem falil - Ratej je vrgla 59 in še nekaj!
mb6
19. 08. 2016 09.02
+2
Pa še nekaj pomembnega si pozabil: Sara Kolak ima navijače, ki ji bodo stali ob strani tudi, ko bo imela slabše rezultate. Žal ima pa naša Ratejeva kar nekaj takšnih, ki ji ob neuspehih pravijo "turistka" in pljuvajo po njen... Vsaka podobnost z avtorjem prejšnjega zapisa NI naključje :)
ddolores
19. 08. 2016 11.07
Dej ne seri - itak, da je turistka! Osebni rekord ima boljši od Sare, vrgla je pa 8m manj! Naši dosegajo norme in državne rekorde tam po nekih vaseh - in tam doseže olimpijsko normo in gremo malo v Rio na turizem! Beda slovenceljska - namesto, da bi osvojila zlato medaljo na OI je vrgla koplje 59m in izpadla v predtekmovanju!. To je za mene turizem!
NisteResni
19. 08. 2016 13.22
-1
Dej ddolores pejt kopje metat pametna, ga se dvignes NE.
bus303
19. 08. 2016 08.12
+12
Štiri medalije niso slabe, ampak hrvati so nam tokrat dali tinte pit. 5 zlatih in 2 srebrni, pa ni še konc. Bolano.
mptour
19. 08. 2016 08.29
+4
Prav nam bodi. Vsi strokovnjaki, ki za nas niso dobri, v tujini dosegajo odlične rezultate. V vseh športih. Mi se pa potem žremo od zavisti.
Abrams
19. 08. 2016 08.29
-2
Škoda razpravljat, od tega športa itak ni nč. Je samo način kako legalno od države dobit neupravičen denar. Drugače pa od tega imajo samo športniki sami in novinarji. Pa seveda vse kar je za športniki. Gledalci so pa samo ene navadne ovce, ki se navdušujejo na ukaz. (SMILE !!!!! )
Jani Prešern
19. 08. 2016 09.42
+3
V jadranju imajo letos eno zlato in eno bronasto.
mariomandzukic
19. 08. 2016 10.42
+3